lauantai 29. elokuuta 2015

Melkein sain katastrofin aikaan

Viikko hurahtanut oikein urakalla ohitse ja edelleenkin tuo aurinko tuolla paistelee. Ei yhtään kyllä tunnu siltä, että elokuu on lopuillaan ja sen  oikean syksyn aika tullut. Tulihan sitä vähän sadettakin tervehdittyä, mutta tuo aurinko on kyllä sitkeästi ollut tuolla loistamassa. En valita, mutta ehkä hieman valitan kuitenkin. Meillä on koulun leipomossa muutenkin kuuma, niin se että aurinko porottaa täydeltä taivaalta, ilmastointi ei toimi ja uunit aivan täysillä, ei todellakaan auta asiaan. Lämpötila on nimittäin sitä luokkaa, että voisi hengailla mieluusti bikinit päällä. Mutta kun ei voi.

Sitten tähän päivään, asiaan mistä tulin ihan alunperin kirjoittelemaan. Tässä on nimittäin nyt ollut jo jonkin aikaa niin, että hiukset kaipaisisivat muutosta. En ole oikein saanut kyllä päähän että mitä, mutta eiköhän se jossain vaiheessa tule. Se inspiraatio siis. Mutta niin, tässä on jo jonkin aikaa ärsyttänyt muutama asia hiuksissa. 1) niiden pituus on samaan aikaan aivan ihana, mutta todella raivostuttava. 2) latvat ovat aivan kuolleita ja kuivia 3) hiukset tuntuvat jotenkin todella ohuilta. 4) yleisesti ovat vain tylsät ja olen kyllästynyt. Näitä tässä olen jo jonkin aikaa pohdiskellut ja tuskaillut.

29.8.2015ennen 
Tänään tuli kuitenkin sitten otettua itse niskasta kiinni ja ainakin ratkaisu tuohon ongelmaan 2) tuli hoidettua. Nimittäin otin tuossa sakset käteen ja naps, kaikki kuivat latvat pois. Ja ai kamala kun katoin sitten hiuksia! Ei ihan onnistunutkaan se, että leikkaa ponnarista kuivat latvat pois. Siitä jää nimittäin jäljelle aivan viivotin suorat latvat. Ja siitä minä en itselläni pidä. En ollenkaan. Järkyttävää. Ja juu, onhan tuota hiusta, mutta ei sekään loputtomiin riitä. Ja sitä kun tuli napsaistua heti alkuun ihan soma palanen. Oi miksi?

No, kyllä siitä sitten sai lisää saksimalla vähän siedettävämpään näkyyn. Ja ovathan nuo hiukset vielä pitkät, joten ei mitään katastrofia siis, vaikka aluksi siinä pientä kylmää hikeä alkoi tulla. Nimittäin vaikka hiusten leikkuu ei ole minulle mikään ongelma ja en mielestäni suhtaudu niihin mitenkään kiintyen, niin on sillä kuitenkin väliä, että miltä näyttävät. Ja jos omaa silmää ei millään miellytä, niin kamalaahan se on.

29.8.2015c 
Pakko onkin siis huokaista, että näyttävät siedettäviltä. Olen aikaisemminkin hiuksiani leikellyt, mutta en ehkä ihan noin antaumuksella. Paitsi silloin kun päätin antaa otsahiuksille kyytiä. Ja kavereiden hiuksia on tullut leikattua, mutta faktahan on se, että toisen hiuksia on helpompi leikata. Sekä niitä leikkaa ehkä hieman varovaisemmin...

Tästä tuli opittua, nimittäin se, että parempi on vain leikata vähän kerrallaan. Ellei sitten halua selvästi lyhyemmät hiukset. Tai sitten jos on vähän epävarma, niin pyytää toista leikkaamaan ne kuivat latvat pois. Kampaaja on myös aina ihan kova vaihtoehto. Minä tosin kun olen kärsimätön ja omaan tällaisia päähänpistoja niin tämä on sitten tulos.

29.8.2015jälkeen 
Tänään olen vielä lähdössä ulos, joten ehkä sellanen hienoinen hiusten pakko räpläys on nyt menossa. Mutta kyllä tämä tästä ja kuten sanoin, pahin katastrofi tuli vältyttyä.Ja kyllähän ne tuossa jälkeen-kuvassa näyttävät paljon terveemmiltä sekä hyvinvoivammilta. Eli tämä oli näin loppupeleissä hyvä päähänpistos jossa oli tosin tuuria matkassa. Olisihan se ollut aika mielenkiintoista sitten todeta, että perkule, pakko leikata lyhyeksi kun tuli mokattua. Tasaiset latvat eivät vain minusta oikein millään sovi pitkille hiuksille. Joistakin ne ovat varmaan ihan ok, mutta ei minusta. Joten ehkä minussakin piilee joku hiusperfektionisti jossain todella syvälllä, joka nyt on alkanut tunkeutumaan esille.

Näissä ehkä edelleenkin hieman kauhistuneissa fiiliksissä menenkin pikaisesti pistämään itseni kuosiin ja sitten suuntana on Töölöö ja Kristan luokse mennään alottelemaan. Illalla sitten ulos ja nähtäväksi jää kauanko tämä koululainen oikein pysyy hereillä. Univelkaa on nimittäin aivan hullusti. Kuitenkin huippu ilta varmasti tiedossa ja sitä teillekin toivottelen! Ja pistäkää kommenttiin tarinoita teidän hiustempauksista. Löytyykö sieltä esim joku, joka yhtä ajattelemattomasti lähtee niitä omia hiuksia leikkelemään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!