keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Grillipelti osa 2

Yhteistyö yhdessä Indiedaysin ja SAGAn kanssa

1.6.2016

Koska hyvät säät ovat hellineet ja kiirettä piisaa, on aivot aikalailla olleet jo ihan lomatunnelmissa. Edellisestä postauksesta nimittäin unohtui kokonaan se ohje, se kuinka oikein tuon pellin tein. Ja miksi tein. Jos postaus jäi joltain välistä pääset sinne TÄÄLTÄ. Mutta eiköhän hypätä suoraan siihen itse aiheeseen. Grillaaminen kerrostalossa.

1.6.2016a

Ensiksi siihen pellin tekoon. Tarvikkeet näet ylhäältä ja totta, ei tosiaan tarvitse edes saksia. Itsehän niitä en vain yksinkertaisesti löytänyt, mutta onneksi hätää ei ollut. Kiitos valmiiksi leikattujen, oikean kokoisten leivinpaperien. Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin, SAGAlta näitä löytyy. Niitä kun on käyttänyt, niin ei kyllä paluuta ole leikattaviin papereihin. Eli kaksi sellaista ja foliota. Näillä hoituu.

100OLYMP1

Sitten se itse teko. Ensiksi taitellaan molemmat leivinpaperit puoliksi. Sitten toinen papereista laitetaan sinne sisälle. Näin nesteet eivät valu rakosista ritilälle. Uunin siivoaminen on nimittäin aika perseestä, luottakaa minuun, älkää testatko (kröhöm, testattu nimittäin on...). Folio rulla alle ja mittailemaan sitä oikeaa pituutta. Kannattaa jättää tarpeeksi taitteluvaraa, jolloin levystä saadaan pitävä. Sitten vain taitellaan ylimääräiset foliot, niin että jossain vaiheessa leivinpaperi liittyy taitteluun. Ja valmis! Helppoa.

26.5.2016b

Mitäs sitten olikaan tämän pellin hyödyt? No, ensinnäkin nesteet pysyi sisällä. Itse ainakin hulautin oikein sopivan annoksen oliiviöljyä vihannesten päälle ja ritilä pysyi aivan puhtaana. Mitään ei valunut, eikä kyllä mikään kärähtänytkään. Ainoa ehkä sellainen "ongelma" olikin tuon pellin siirtäminen pois uunista. Siinä olikin napattava koko ritilä matkaan, nimittäin ei tuo minun tekeleeni mitään tukevinta ollut. Myös pienempi koko voisi tässä asiassa helpottaa, esim että tuon pellin rakentaisi vain yhdestä leivinpaperin palasta.

Mites sitten verrattuna siihen normaaliin pellillä paistamiseen? No tuli niistä ainakin hieman enemmän sellaisia "grillimäisiä". Vähän olisi pitänyt olla uunissa todennäköisesti kauemmin, jotta oltaisiin saavutettu the grilliaste, mutta nälkäisenä otin ne uunista ja pistin suuhun. Hyviä kyllä olivat ja ei mitään ylimääräisiä makuja ollut tullut sen oliiviöljyn, suolan ja pippurin lisäksi. SAGAn paperit ovat myös biohajoavia, joten koko höskän pystyikin heittämään näppärästi roskikseen, folio tosin ensiksi otettuna pois. Haluaisin kyllä kovasti päästä testailemaan tätä samanlaista pelti systeemiä ihan grillissä ja tällein kerrostalossa asuvana myös sitä lihan paistoa. Niistä kuitenkin tulee varmasti kesällä enemmän, kun päästään siihen todelliseen lomatunnelmaan. Kuitenkin suosittelen tsekkaamaan SAGAn omat sivut (TÄÄLTÄ pääsee), sillä itsekin sinne jäin selailemaan mitä houkuttelevampia ruokakuvia ja lukemaan vinkkejä tulevia herkkuhetkiä varten. Kone kuitenkin menee kiinni, sillä lähden tästä nauttimaan näistä kesä illoista. Nyt viimeinen päivä huomenna, joten kohta ollaan taas back in business. Tosin viikonloppu pursuaa juhlia.... Rennosti vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!