keskiviikko 1. helmikuuta 2017

the Magic thing about Home is that it feels good to Leave, and it feels even better to Come Back

Tässä on tullut jo melkein puolisentoista vuotta asusteltua vanhempien luota poissa. Koko muutto prosessi ja kaikki siihen liittyvät asiat tapahtuivat niin nopeasti, että sitä ei jotenkin edes ehtinyt fiilistelemään. Onkin siis näin puolentoista vuoden jälkeen hyvä vähän listata ylös niitä plussia ja miinuksia vanhempien helmasta poistuneena.

5.6.2016

Vähän taustatietoa tästä omasta asumistilanteesta: ensinnäkin asustelen parhaan kaverini Inkan kanssa. Tämä on varmasti tullut tutuksi niille jotka minut tuntevat sekä jotka ovat blogia seurailleet jo jonkin aikaa. Tämä on kuitenkin ehkä tulevien plussien ja miinuksien suurin vaikuttaja...
Kesällä 2015 saimme päähämme että nyt olisi aika päästä sieltä kotoa pois ja aloittamaan se "aikuisten" elämä. Kaikki tapahtui kämpän löytämisen ja muuton suhteen nopeasti, sillä jo syyskuussa 2015 asusteltiin tässä meidän ihanassa kolmiossa. Kaikki oli luonnollisesti saatava nimittäin tässä, heti ja nyt. Siinä tuli varmaankin pintapuolisesti tärkeimmät faktat, joten sitten vain niihin plussiin ja miinuksiin!

31.12.2016l

👍 Itsenäisyys. Ihan vain yleisesti tuo tunne on se mistä nautin. Ei ole kukaan paapomassa, holhoamassa tai sanomassa mitä pitää tehdä. Asiat täytyy keksiä itse ja niistä on myös selvittävä. Itsestäänselvyys onkin, että olen tänä aikana kasvanut ihmisenä enemmän kuin koskaan ja juuri tässä itsenäisyydessä. Aina olen tukeutunut muihin ihmisiin, aina on ollut joku rinnalla. Suomeksi, en ole siitä lähtien kun aloin ensimmäisen kerran seurustelemaan ikinä ollut näin pitkää sinkkuna. Ja oikeasti näin "sarja-seurustelijana" voin sanoa että nautin siitä. Ja paljon.

👍 Asiat voi tehdä omalla painollaan. Pidän siitä että saan itse laitella pyykkejä, astioita astianpesukoneeseen ja siivoilla omalla tahdilla. Äitini oli hyvin tarkka pyykinpesusta, joten käytännössä hän oli ainoa joka sen porukoilla teki. Aina oli yhtä säätämistä niiden kanssa, kun minä laiskana en jaksanut katsoa niitä vaatteita valmiiksi pestäväksi. Uskokaa tai älkää, mutta se että saan itse pestä pyykkini on aikamoinen plussa. Tähän kuuluu myös siivoaminen. En ole mikään siisteyshullu eikä Inkakaan onneksi. Siivoamme kun siltä tuntuu, kukaan ei ole sanomassa että nyt pitää siivota. Joskus keittiö on aivan tiptop monta viikkoa, välillä se saattaa olla aivan kaaoksessa. Astianpesukone auttaa tähän todella paljon, ei siis ihme että se olikin yksi tärkeimmistä kriteereistämme kun kämppää etsittiin. Välillä kone saattaa olla päivittäisessä käytössä (kuten viimeaikoina on ollut) ja välillä sitten vain parikertaa viikossa tulee pistettyä päälle. Omalla painolla, omalla ajalla.

👍 Vapaus. Tämä on varmaankin se suurimpia syitä, miksi vanhempien luota muutetaan pois. Ei ole kukaan kyselemässä missä olet, kenen kanssa ja kuinka pitkää. Tietenkin Inkan kanssa käydään kyseisestä aiheesta aina keskustelua ja tiedetään missä toinen menee ja kenen kanssa, mutta se ei olekaan sama-asia. On eriasia esim kertoa parhaalle kaverille viettävänsä yön muualla kuin vanhemmille. Ainakin omalla kohdalla. Myös kukaan ei kyseenalaista sitä, jos päätän lähteä yöllä elokuviin tai tulen takaisin kotiin vasta seuraavana päivänä aamuyöllä. Monet jatkotkin on tullut pidettyä, jotka eivät todellakaan olisi olleet mahdollisia vanhempien luona.

1.12.2016a

👍 Tämä on koti. Kuten varmaan huomaatte en puhu ajasta jolloin asuin kotona, vaan ajasta jolloin asuin vanhempieni kanssa. Koti on mielestäni aina siellä missä sydän on, missä tunnen olevani turvassa ja missä voin olla 100% oma itseni. Ei sillä että vanhempieni luona en sitä olisi voinut olla, mutta en vain ollut. Jotenkin omille vanhemmille haluaa sellaista kiiltokuvaa pitää yllä, jota en todellakaan täällä asustellessa ole pitänyt. Rakastan tulla kotiin ja viettä ihan ilman mitään isompaa ohjelmaa koti-iltaa tai vaikka edes sitä muutaman tunnin hetkeä päivässä joka on koulun ja valmennuksen välissä. Sitä kuinka Inkan kanssa seurataan juuri samoja sarjoja ja aina uuden jakson tullessa ollaan ihan innoissamme. Sitä että pistetään musat päälle ja lauleskellaan, nauretaan sattuneille tapahtumille tai vain nukutaan päikkäreitä. Se että voin tulla kotiin ja ravata kämppää ympäriinsä kiroillen kuin viimeistä päivää, eikä Inkaa häiritse, hän lähinnä nauraa. Parasta, sanoisinko.

22.6.2016

👍👎 Selviytyminen. Tähän oli hieman haasteellista keksiä sopivaa sanaa, joten mennään nyt tällä. Eli kyseessä siis kaikki semmoinen asia, jonka vanhempien luona aina joku toinen hoiti. Esim. keittiökaappien korjaus, lampun laittaminen (takaisin) kattoon ja viinitahrojen poistaminen matosta. Näissä on kuitenkin puolensa, sillä onhan se ihan hauskaa olla "vahva ja itsenäinen nainen", joka korjailee ja selviytyy tilanteista kuin tilanteista. Välillä kuitenkin on niitä hetkiä kun tekisi mieli vain soittaa vanhemmille, mutta valitettavasti taidan olla sen verran ylpeä ihminen, että aina pitää yrittää selvitä itse viimeiseen asti. Jääräksikin on taidettu joskus sanoa...

👎 Perheen yhteiset ruokailuhetket. Välillä tulee vieläkin käytyä vanhempien luona syömässä, mutta aikaa on kuitenkin rajallisesti. Ruokailu oli aina viikonloppuisin sellainen jota yhdessä tehtiin, välillä myös aamupalat. Ne oli niitä perheen yhteisiähetkiä jolloin käytiin aina kaikki tapahtumat läpi. Sitäpaitsi onhan äidin ja isän ruoat aina niitä parhaita... Perhe on kuitenkin lähimpänä sydäntä ja välillä heidän luokseen menenkin oleilemaan ja " nollaamaan". Välit ovat nimittäin muuton jälkeen parantuneet todella paljon ja osaan ihan eritavalla arvostaa heidän kanssaan vietettyä aikaa. Silti joskus se ikävä yllättää pahasti, mutta onneksi ovat lähellä.

👎 Taloudellinen tilanne. Jep, rahaa menee yllättävän paljon ihan vain asumiseen. Vaikka vanhemmilla asuessani makselinkin jo osan omista laskuistani sekä välillä ne omat ruokaostokset, niin pientä se silti oli. Menoja on jos jonkinlaista, sellaisia joihin ei oikein aina edes voi varautua. Tähän kuuluu myös se, että vanhemmilla kaapit oli aina täynnä ruokaa. Kyllä meilläkin tuo kuivakaappi melkein poikkeuksetta aina pullottelee täysinäisyyttä, mutta jääkaappi on melko usein tyhjillään. Välillä meille heitetäänkin, että syödäänkö ollenkaan mitään kun jääkaapissa loistaa vain valo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!