Eli tiedossa gluteenittomat, vegaaniset brookiesset! Tästä meidän versiosta tuli paljon enemmän keksimäinen, mutta vähemmän aikaa uunissa ja paksummat "klöntit" saavat varmasti aikaan muhkeat brownien ja keksin yhdistelmä. Näitä siis tehtailtiin Jasminin kanssa koulussa, mutta tähän pistän sellaisen kotikokoisen ohjeen. Brookiesseja pitäisi tulla siitä 9-12kpl riippuen minkä kokoisia niistä haluaa. Mutta eiköhän sitten aloiteta!
A I N E K S E T:
↣ 130g tummaa suklaata (70% on oikein loistava!)
↣ 1 rkl kookosöljyä
↣ 45g hasselpähkinäjauhoja
↣ 30g tattarijauhoja
↣ 15g maissijauhoja
↣ ½ tl leivinjauhetta
↣ 90ml kikhernelientä
↣ 90g sokeria
↣ päälle pilkottuja hasselpähkinöitä
O H J E:
↣ Pilko suklaa pienemmiksi paloiksi, sillä silloin se sulaa nopeammin. Lisää joukkoon kookosöljy ja sulata juoksevaksi kulhossa. Vesihauteessa sulattaessa pitää muistaa, ettei kulho saa osua veteen. Mikro kuitenkin toimii oikein hyvin, siellä mekin se sulatettiin.
↣ Sekoita kuivat aineet keskenään sokeria lukuunottamatta.
↣ Laita uuni 175asteeseen.
↣ Vatkaa kikherneliemi vaahdoksi niin että siihen muodostuu marengin kaltaisia teräviä "nyppylöitä". Voit vielä testata vaahdon kääntämällä kulhon ylös-alasin. Jos se ei valahda maahan, hyvä, jos valahtaa, noh ei ole vielä valmis... Lisää valmiiseen vaahtoon sokeri rauhassa, puoli ruokalusikallinen kerrallaan vatkaten jokaisen lisäyksen jälkeen hyvin.
↣ Lisää hellästi jauhoseos kikhernevaahtoon. Nuolija on tässä oikein loistava.
↣ Suklaata lisätään yhtenä nauhana samalla sekoittaen hellästi. Massa on valmis kun se on tasaista.
↣ Lusikoi/pursota massa pellille. Massa vähän levähtää, joten jätä hyvät välit. Päälle ripottele hasselpähkinöitä.
↣ Paista uunissa koosta riippuen 10-12min. Anna brookiessien jäähtyä kunnolla ennen kuin nostat niitä pelliltä.
V I N K K E J Ä:
↣ Kikherneliemi vaahtoutuu todella paljon. Ota mieluummin liian iso kulho kuin liian pieni. Me jouduttiin kolme kertaa vaihtamaan astiaa tämän takia...
↣ Massa näyttää todella löysältä, mutta kun olet lisännyt kaiken suklaa-kookosöljyseoksen, se yhtäkkiä kovettuu. Kannattaa siis olla kaikki tarvittavat valmiina, helpottaa huomattavasti pellille laittamista.
↣ Ohje soveltuu myös muille pähkinäjouhoille, esim. pekaaninpähkinät ja mantelit.
Maku oli kyllä paljon parempi, mitä osasi odottaa! Näiden tekeminenkin oli melko yksinkertaista, kun vain oli sen reseptin muutaman kerran päähän iskostanut. Joten aika loistava vaihtoehto niille normaaleille sokerikekseille! Ainakin näin aineksia katsoessa on myös paljon terveellisempi vaihtoehto, joten näitä voi popsia hyvällä omallatunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!