maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kesäkurpitsa-pasta

12.7.2016 12.7.2016a 12.7.2016b

Milloinkohan täällä on viimeksi törmätty minkäälaiseen reseptiin? Siitä on aikaa, myönnettäköön se. Nyt kuitenkin pistetään pientä postausta aiheesta pystyyn. Tiedettäköön se, että tässä on nyt viimeaikoina rahan kanssa elelty enemmän tai vähemmän tiukemmin. Voi tätä kesää, kun rahaa kuluu enemään, mutta töitä vähemmän. Ei ehkä se parascombo, mutta hyvin tässä on silti selvitty! Mutta hei mennääs sitten vain itse reseptiin, joka syntyi tosiaan täysin päästä ja ihan sen mukaan mitä sattui tekemään mieli.

T A R V I T S E T
½ Kesäkurpitsa
½ paketti Kidney-papuja
8 Miniluumutomaattia
n. 130g Makaronia
1tl Pestoa
tarvittava määrä Kermaa
1 Avokado

O H J E E T
Laita pastavesi kiehumaan. Pistä sekaan suolaa. Laita makaroonit kiehumaan ja tee sillä aikaa kastike.
Viipaloi kesäkurpitsa sopiviksi paloiksi. Paista oliiviöljyssä. Lisää vähän pippuria ja suolaa. Kääntele, mutta varo polttamasta. Paista niin että ovat pehmeitä ja lisää pavut sekaan. Papujen kanssa toimi miten pakkauksessa neuvotaan, yleensä nesteet pois ja huuhtelu.
Viipaloi tomaatteja tarvittaessa ja heitä pannulle. Kun tomaatteja on hieman paisteltu, pesto sekaan. Sekoita vähän ja lisää kerma. Näin kastikkeesta tulee ohuempaa.
Valmis makarooni lautaselle, pannulta kastike suoraan päälle. Avokadon viipalointi ja ah, valmista!

Siis en pidä liioittelusta, mutta oikeasti oli kyllä paljon parempaa mitä odotin. Joten tuo sekamelska ruoka osoittautui oikein positiiviseksi yllätykseksi. Varmasti tulee uudestaan tehtyä. Pistin muuten ensimmäistä kertaa Converset pesukoneeseen. Ovat aivan järkyttävässä kunnossa nimittäin kahden viikon takaisesta lauantaista ja epätoivo niiden puhtaaksi saamisesta on melkoinen. En kyllä ymmärrä että miten olen oikein näin pitkälle päässyt niitä kertaakaan pesemättä. Kohta nähdään miten käy...

2 kommenttia:

  1. Oi tuo kuulostaa ja näyttää kyllä niin hyvältä, että pitää ehdottomasti kokeilla. Suhtauduin joskus aika varauksella kesäkurpitsaan, koska sitä oli syönyt vaan raakana koulun salaatissa, mutta sitten kun ekaa kertaa maistoi kypsennettyä niin oli kyllä makoisaa. :)

    Itsellä odottaisi vanssit pesuun pääsyä...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis itse vihasin kesäkurpitsaa pitkään juurikin tuon koulun takia. Salaatissa sitä aina oli ja pahaahan se on edelleenkin. Kypsennettynä se onkin juuri parasta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!