keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Super helppo omenapaistos


24.2.2016 24.2.2016a 24.2.2016b

Siis koskakohan viimeksi täällä blogissa on näkynyt jotain resepti-postausta? En edes itse muista! Huvittavaa, että olen koko ajan hyvien reseptien äärellä, mutta niitä ei vain jotenkin tule sitten kotosalla niinkään tehtyä. Koulussahan meillä on nimittäin tosi tarkka sääntö liittyen reseptien kopiointeihin. Ihan ymmärrettävää kylläkin, kun niistä moni on opettajien omia kehitelmiä.

Mutta sitten tähän herkkuun! Ei ehkä se kauneimman näköinen annos, mutta ai että on hyvää! Ainakin omalla asteikolla voittaa sen perinteisen omenapiirakan 6-0. Ja tekeminen on helppoa, eikä siihen tarvita mitään suurempaa vaivaa. Vain neljä raaka-ainetta ja meillä ainakin kaikki muut paitsi omenat löytyi jo valmiina kaapista. Ja tosiaan ei tarvita mitään kokkaustaitoja. Hommassa kamalinta onkin se odottelu, kun paistos on uunissa. Tosin siitäkin selviää.

Tarvitset:
4 keskikokoista omenaa
100g ihan mitä vain rasvaa. Itse käytettiin Keijua, joka nyt sattui olemaan jääkaapissa.
160g vehnäjauhoja
xxxg fariinisokeria, Tosin varmasti normaali sokeri käy myös, me kuitenkin haluttiin vähän sellaista "syvempää" makua.

Ohjeet:
1. Pilko omenat. Itse halkaisin ensin puoliksi ja leikkasin keskustan pois. Sitten vain sellaisia pikkurillin kynnen levyisiä siivuja. Niin niistä ei tule liian paksuja, ainakaan omaan makuun. Jätin myös kuoret, koska no, tuossa lajikkeessa joka meillä oli, ei kuori ollut sellainen sitkeä tai paksu.
2. Asettele omenat kerroksittain. Astiasta riippuen laitoin ensin omenoita kaksi kerrosta, sitten vähän fariinisokeria ja vielä kaksi kerrosta päälle.
3. Täytteen teko. Pehmennä voi, mutta varo ettei se ole sellainen kuuma. Sitten vain muut ainekset joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Fariinisokeria laitoin sen 120g.
4. Asettele täyte omenoiden päälle tasaisesti. Sitten vain uuniin, joka on 200 astetta. Meillä kiertoilmauuni, joten se kannattaa sitten ottaa siinä omassa uunissa huomioon. Niin ja uunissa se sitten on sen tosiaan 25-30min. Itse pidän siitä, että tuo "taikina" osuus on vähän raaka, joten itse otin uunista, kun se oli ollut sen reilun 20min.

Sitten vain vanilijakastiketta tai vaikka jäätelöä päälle ja suuhun! On kyllä hyvää ja tuosta saakin aika helposti tehtyä niitä omia variaatioita. Itse siis katselin erilaisia ohjeita netistä ja kehittelin tämän sitten sen mukaan, sekä niiden mitä kaapista meillä löytyi. Nyt pistänkin viimeiset lusikalliset tuosta herkusta suuhun ennen kuin palaan töiden ääreen.

4 kommenttia:

  1. Moiksuli! Ihana blogi ja kuvat. Ja pakkohan se on joskus kokeilla tuota reseptiä, on aina tykänny hirmusti omenoista. Lukijaksi liityin!

    http://valkosipulii.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! No jep, niin hyvää oli kyllä, meni meillä hetkessä (: ja tervetuloa mukaan!

      Poista
  2. Apua nyt alkoi tekemään mieli omenapaistosta vanilijakastikkeella! Oon jo pitkään suunnitellut tekeväni sitä, mutta se on vaan jotenkin jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kannattaa kyllä tehdä! Helppoa, nopeaa ja hyvää on (:

      Poista

Kiitos kommentistasi!