maanantai 1. toukokuuta 2017

23 faktaa minusta (part 1.)

Everyone
seems normal
until you get
to know them.


6.1.2017b6.1.2017b

1. Puhun itsekseni ollessani yksin. Englanniksi.
Tiedä sitä miksi juuri englanniksi, mutta tuo yksinpuhelu auttaa jotenkin selvittelemään niitä omia ajatuksia. Kun ne ajatukset saa ulos sieltä päänsisältä niin aikalailla huimasti selkeytyvät. Tähän liittynee myös paljastus omasta humalakäyttäytymisestäni. Varsinkin alkoholinalaisena puskee englanti ja ruotsi sieltä päästä ulos todella vahvasti. Tuntuu todella hankalalta puhua tuossa tilassa suomea. Mistä lie johtuu tuo, mutta näin se vain on.

2. En voi sietää kuorsaavia ihmisiä
En sitten yhtään. En millään saa nukutuksi ja jotenkin ärsyynnyn siitä todella pahasti. Siinä onkin onnistanut seurustelunsaralla, ettei yksikään ole ollut kuorsaava. Tietenkin kipeänä asia on erikseen, mutta normaalisti ovat olleet kuorsaamattomia. En edes tiedä olisiko tämä sellainen piirre johon sitten pidemmän päälle tottuisi, nyt tuntuu kyllä aivan mahdottomalta.

3. Olen nykyään todella huono vastaamaan viesteihin.
Sanoisin että jopa hävettävän huono. Ennen vastasin salamana ja ärsyynnyin todella herkästi siitä, kun omiin viesteihin ei vastattu heti. Myönnän jossain vaiheessa olevani aivan sekaisin, joten poistin WhatsAppista sen, että näkee milloin toinen on ollut paikalla ja milloin toinen on sen viestin lukenut. Elämä helpottui kertaheitolla, mutta sen seurauksena muutuinkin itse tavoittelemattomaksi. Varsinkin kun lukitullanäytöllä lukee viestit, niin monesti selaan ne siinä läpi ja jos ei mitään kiintoisaa pongahda silmään, en sitten vain vastaa. Tiedän, niin huono tapa!

4. En tykkää puhua puhelimessa.
Tästä en ole oikein ikinä mitenkään erityisemmin pitänyt. Kyllähän niitä maratonipuheluita tulee puhuttua, mutta silti aina olisi kivempi puhua kasvotusten. Vaikka vastaankin viesteihin huonosti, laitan aina mieluummin viestillä kun soitan. Ellei ole jostain todella pitkästä, monimutkaisesta asiasta, silloin täytyy soittaa. Mutta en mielelläni sitä tee.

5. Kun olen suihkussa, kuuntelen Selena Gomezia.
Ja tätä tosiaan teen melkein aina. Joskus harvoin jää Selenat pois, mutta usein musiikki pauhaa täysillä kylppärissä. Pahoittelut naapuri, tulee varmaan kohta biisit jo korvista ulos.

6. Mielestäni limu on parasta kun siinä ei ole hiilihappoja.
Näin on aina ollut. Siksi rakastankin sitä kun on vanhaa limpparia jääkaapissa, hapot ovat tiessään, niin ai että! Joskus pienempänä pidin tahalleen limupulloja auki, jotta saisin mahdollisimman paljon tuota hapotonta limpparia.

7. Volyymin pitää aina olla viidellä jaollisen numeron kohdalla.
Joskus sainkin porukoilta kuulla että on naurettavaa kuinka pakkomielteinen olen tämän suhteen. Enää en todellakaan ole niin paha kuin joskus, silloin kävin säätelemässä volyymeja siihen viidellä jaolliseen. Oli se sitten autossa tai tvssä, säädin aina vaikka en edes itse katsonut. Sain myös nuorempana tämän suhteen kohtauksia, jos joku kehtasikaan laittaa vaikka volyymit 24...

8. Minulla on välillä mitä oudompia ruokayhdistelmiä joita himoitsen.
Näitä löytyy kausiluontaisesti ja uusia tulee aina lisää. Olen syönyt esim. niin että Saarioisten sinaappisalaattikastiketta laitetaan ihan joka ruokaan, majoneesi-suolakurkkusalaattia myös on tungettu ruokaan kuin ruokaan, Broadway sipsejä on ripoteltu ruokien päälle, usein jonkun pastan jne. Usein  siis tämä yhdistely on semmoista "pistetään kaikki vain sekaisin" meininkiä ja näistä saankin välillä kuula ihmettelyjä. Monet kaverit on tosin jo niin tottuneita tähän, etteivät enää kysele.

9. Kirjoitan vanilja vanilija.
Tämä oli sellainen, josta minulle tänä vuonna koulussa huomautettiin. Ensiksi huomautus oli enemmänkin sellainen, että hei sulla on kirjoitusvirhe. No sitten tulikin huomattua ettei se mikään virhe ollut, minä oikeasti kirjoitan sen noin. Nykyään en, sillä tottakai niiden lukuisten huutelujen jälkeen iskostui se oikea kirjoitusmuoto päähän. Hauskaa oli silti huomata, että kokoikäni olin kirjoittanut jonkun sanan väärin.

10. Kun päivitän puhelimen app:eja, luen aina infon uudesta päivityksestä.
Pitää pysyä ajantasalla mitä tämä uusi päivitys tuokaan tullessaan, ettei käy mitään vahinkoja... Esimerkkinä vaikka se, että jos app päivittyy niin että screenshotista tulee ilmoitus.

11. Pakkaan kiireessä, mutta sitten se purkaminen kestää ikuisuuden.
En ymmärrä miten joku voi pakata monta päivää etukäteen. Minun on aina saatava se tuli perseen alle pakattaessa. Muuten jotenkin tuntuu ettei vain saa mitään aikaiseksi. Homma on kuitenkin aivan toinen purkamisen suhteen. Siinä kestää nimittäin oikeasti todella kauan. Nytkin on Rovaniemen reissulta joka tehtiin ihan huhtikuun ensimmäisinä päivinä laukku purkamatta. Ehkä tässä vielä jokupäivä senkin saa tyhjennettyä.

12. Olen nimien kanssa todella tarkka.
Siis todella tarkka. Saan helposti nimistä tietyn mielikuvan, joka näkyy ainakin vahvasti siinä että jos Tinderistä tulee vastaan jätkä jonka nimi ei miellytä, pistän hänet heti pois. Ja siis tämä on jotenkin todella semmoinen "vakava" asia minulle. Siis vaikka yritän kovasti olla niin ettei nimellä ole väliä alkaa se kuitenkin häiritsemään minua todella paljon. Tämän kanssa on tullut kamppailtua yllättävän paljon ja ehkä semmoinen piirre jonka toivoisin poistuvan itsestäni. Nimi on kuitekin vain nimi, ei se sitä henkilöä määritä.

Se oikea synttäripäivä on ihan holleilla, joten päätin sen kunniaksi pistää vähän faktoja itsestäni pöytään. Yritin miettiä sellaisia, jotka ei ehkä ihan niitä ilmeisempiä ole ja mukaan mahtuukin niitä omia "outoja tapoja". Tässä olikin ensimmäinen osa näistä faktoista, jotkut on ehkä tullut tälläkin esille, mutta osa on semmoisia joita ei edes Inka ole välttämättä tiennyt. Vielä on vappua jäljellä, joten odottelen tässä että Inka heräilisi ja sitten lähdetäänkin ulos nauttimaan piknikista mahti seurassa!

2 kommenttia:

 1. Itse samaistun kohtiin 1, 2, 9 ja 10. Musta on jotenki kiva puhua itelleni englanniksi. Mun outo ruokayhdistelmä on ranskalaiset ja vanilijajäätelö. Muiden mielestä ällöttävää mut ite tykkään tosi paljon. Yhdistyy suolanen ja makea :D Laitan myös melkeinpä kaiken päälle ketsuppia.

  https://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskis ja pehmis toimii kanssa! Itse muutenkin tykkään juuri siitä että yhdistyy tuo suolainen ja makea :D Ketsuppi on taas sellainen, jota olen vasta nyt oppinut syömään, vaikka tuntuu että monille se on semmoinen must-juttu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!