tiistai 25. huhtikuuta 2017

That moment when your favorite tv series ends and a part of you dies.

Vaikka lähtökohtaisesti tv:tä tulee katsottua todella vähän, se ei silti tarkoita sitä ettenkö seuraisi jotain sarjoja. Sarjat tulee nauhotettua tai sitten katsottua netistä. Pistinkin ylös ne tällä hetkellä top 10, joita seuraan tai jotka olen jo kärsimättömyyttäni katsonut loppuun. Ja siis eivät ole missään järjestyksessä, ihan vain ne kymmenen pinnalla olevaa sarjaa.

tv-sarjat

Pistetään nyt tähän alkuun nämä "hömppä" sarjat. Temppareita katsotaan kaikkien kauhuksi Ruutu+, joten ollaan aina se pari jaksoa edellä. Ystäviltä saatiinkin tuossa kunnon kauhistelut tästä,  mutta kun uteliaita ollaan, niin minkäs sille voi. Kaikille on varmasti tämän sarjan konsepti selvä, vaikka ei sarjaa seuraisi. Toinen tämmöinen "hömppä" sarja onkin tuo Treffaa mun vanhemmat. Ja siis suoraan sanottuna seurataan aika pitkälti sarjaa Inkan kanssa vain tuon Alin takia. Heittää hyvää läppää ja varsinkin jakson lopussa olevat iskurepliikit ovat kyllä helmiä. Tämä nauhotetaan Subilta ja katsellaankin se usein seuraavana päivänä. Molemmat siis semmoisia sarjoja joita voi katsoa aivot narikassa ja kyllähän siinä pääsee niitä omiakin mielipiteitä laukomaan aika kärkkäästi...

Sitten siirrytäänkin vähän tällaiseen rikospuoleen. Blindspot on sarja, jota ollaan Inkan kanssa yhdessä seurattu. Jaksot katsotaan yhdessä, se on täysin meidän juttu. Tätä seurattiinkin alussa nauhoituksia katsomalla, mutta nykyään kun tuo Ruutu+ on, niin sieltä sekin katsotaan etukäteen. Sarja nimittäin tempaisee aika vahvasti mukaan, koko ajan tapahtuu jotain ja kyllähän ne tatuointien salaisuudet kiinnostaa. Ja näistä salaisuuksista sitten pääseekin oikein hyvin tuohon seuraavaan sarjaan, joka onkin Pako. Vähän epäilytti että miten monen vuoden jälkeen voi sarjan aloittaa uudestaan, varsinkin kun itse en ole katsonut edellisiäkään tuottareita loppuun. Nyt kuitenkin sen kolmen jakson katsoneena ollaan koukussa. Joten ihan hyvä että jakso tulee kerran viikossa, muuten varmasti oltaisiin tämäkin sarja hotkaistu Ruutu+ avulla.

Jotenkin hyvää leffaa katsoessa uppoudun siihen aivan täysin ja sama pätee sarjoissa. Siispä surullisissa kohdissa itken, iloisissa saatan itkeä ilosta ja ahdistavista sitten ahdistun. Kolmetoista syytä onkin somessa ollut pinnalla ja vähän aikaa sitten se vihdoin pongahti Netflixiin. Olihan se pakko sitten katsoa heti. Ja siis niinhän siinä kävi, että pääsiäisloma osui somasti, niin tulikin sitten koko sarja katsottua kahdessa päivässä. Ja ai että sitä itkun määrää. Itkin valehtelematta jokaisessa jaksossa, paitsi viimeisessä. Vähän mielestäni outoa, että en siinä itkenyt, mutta tähän saattoi vaikuttaa aika paljon se, että Inka oli kotona. Vaikka ei minulla ole hänen edessään itkemisen kanssa mitään ongelmaa, niin sarjan takia itkeminen tuntuu vähän hassulta. Tietämättömille jos niitä vielä edes on, niin sarjassa itsemurhan tehnyt tyttö kertoo kasettien avulla syyt itsemurhaansa. Tai enemmänkin antaa muille mahdollisuuden ymmärtää valintaansa. Sarjassa on siis todella paljon ahdistavia aiheita, joten se kannattaa siinä katsomisessa ottaa huomioon. Kuten myös tässä seuraavassa. Clique sarjan bongasin HBO:lta ja katsoinkin yhdessä päivässä kaikki 6 jaksoa, jotka HBO:lla on nähtävissä. Sarja on jopa omaan makuun vähän liian sekava. Jotenkin siihen kuitenkin jäi koukkuun. Tarkempaa tietoa sarjasta pääsee tsekkaamaan TÄÄLTÄ.

Big Little Lie on myös HBO:lta löydettävissä. Lyhyt sarja, jossa taisi olla vain 7 jaksoa. Ehkä yksi parhaimmista sarjoista joita olen ikinä katsonut. Alussa tapahtuu murha, mutta ei kerrota kuka murhattiin. Tämä alkaa kuitenkin jakso jaksolta selvitä, kun mennään murhasta taaksepäin. Hahmot ovat hyvin näyteltyjä ja joka jakso avaa uuden näkökulman jokaiselle hahmolle. Eikä ihme, onhan sarjan päänäyttelijät aivan huippua. Sarjan kuvaus HBO:n sivuilta kertookin hyvin tämän: "Reese Witherspoon, Nicole Kidman ja Shailene Woodley tumman huumorin sävyttämässä tarinassa kolmesta kalifornialaisesta perheenäidistä, joiden näennäisen täydelliset elämät luhistuvat." Suosittelen vahvasti katsomaan! Riverdale on puolestaan myös murhan ympärille rakennettu sarja, joka puolestaan näkyy Netflixissä. Ensimmäisessä jaksossa tapahtuu murha, jota aletaankin sitten selvittelemään. Joka jakso paljastuu jotain uutta murhaan liittyvää, mutta niin myös hahmoihin, jotka murhan ympärillä pyörivät. En oikein tiedä pidänkö sarjasta vai en, mutta sitä silti katson. Jokin siinä siis on mikä saa minut tähänkin sarjaan koukkuun.

Ja sitten onkin ne minun ihan ehdottomat lempparit! SKAM vei heti ensimmäisestä jaksosta lähtien mukaansa ja kahmaisinkin kaikki Areenassa olevat tuottarit yhdessä hujauksessa. Nyt katson joka lauantaina uuden jakson ja vitsit tulee aina odotettua sitä seuraavaa jaksoa. Tottui liikaa siihen että sai katsottua kaiken kerrallaan. Game of Thrones. Kahmaisin kaiken kerralla ja jäinkin odottelemaan sitä uutta tuottaria. Tämän takia HBO meille jäikin. Kun päivä sitten julkaistiin olin aika täpinöissäni. Edelleenkin olen jokaisesta klipistä, mutta onhan siihen vielä aikaa. Joten varmasti tulee oikein mielenkiintoinen kesä...

Tässä siis oli näitä minun tämän hetken lemppareita, tunnettuja ja ei niin tunnettuja. Ehkä sieltä löytyy jokin sarja niille, jotka on "jo kaiken nähneet". Itsellä ainakin usein pyörii ne samat sarjat, joten kun ne on jälleen kerran katsottu loppuun, niin on ihan kiva löytää uutta katsottavaa.

2 kommenttia:

 1. Tempparit & Skam minunkin tämän hetken suosikkeja! :D

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä nyt pinnalla ja varmasti tosi moni katsoo vaikka ei sitä myöntäisikään :D Mutta ihan huippuja ovat kumpikin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!