keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Helppoa ja Hyvää: Suolaista ja Makeaa

2.4.2017 2.4.2017a

Tosiaan synttärit oli ja meni, vaikka se ihan oikea päivä onkin vasta tuloillaan. Viikonloput ohjelmaa täynnä, joten synttärit oli juhlistettava kuukausi ennen. Eihän sillä tosin niinkään ole väliä onko päivä oikea, tärkeintähän on se itse ajatus. Paljon enemmän porukkaa pääsikin varmasti tästä ajankohdasta johtuen paikalle, mitä olin edes osannut toivoa. Luonnollisesti halusin jotain tarjottavaakin tarjoilla, opiskelijabudjetilla tietenkin. Yleensä juhlia järjestettäessä meitä on se kaksi maksajaa, nyt laskut oli suoraan itselleni. Siispä pistetään pari reseptiä tänne blogiinkin, nämä on sellaisia, jotka on todettu aikamoisiksi hiteiksi.

Tortillakierteet kolmella täytteellä:

1. versio
200g Cheddar-juustoraaste
4 paistettua pekonia silputtuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 Ranch-maustepussi
350 g kananfilesuikaleita maustamaton ja silputtuna

2. versio
200g Cheddar-juustoraaste
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 Ranch-maustepussi
450g kananfilesuikaleita maustamaton ja silputtuna

3. versio
4 kpl kypsää avokadoa
4 kpl valkosipulin kynsiä (pieniä)
4 rkl oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
mausteita omanmaun mukaan

Ohje on niinkin helppo, kuin kaikki ainekset sekaisin. Näistä määristä tulee noin kuudelle tortilla letulle, riippuen lettujen koosta ja paljon tahnoja laittaa. Itse käytin isoja Pirkan. Nämä sopivat myös hyvin ihan dipeiksi, mutta noin tortillojen kanssa saa ihan hyvän sekä helpon tarjottavan, joka on vähän "siistimpi".


Sitruuna-marenkipiirakka
Alkuperäinen ohje TÄÄLTÄ

Pohja:
3 1/4 dl Vehnäjauhoja
2 rkl Sokeria
175g Voita
½ dl Vettä

Täyte:
2 1/4 dl Sokeria
4 rkl Vehnäjauhoja
1 3/4 dl Vettä
2 Sirtuunan mehu ( tai 3 jos pieniä)
5 Keltuaista
50g Voita

Marenki:
180g Valkuaista
120g Sokeria

Sekoita ensin pohjan kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää sulatettu voi sekä tarvittaessa vesi. Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan nyppimään voi sekaan, itse sulatin kuitenkin voin aivan sulaksi ja toimi oikein hyvin. Oli jopa ehkä helpompi tehdä näin, pohja levittyi paremmin vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15min.

Mittaa kattilaan sokeri ja vehnäjauho. Sekoita ne keskenään. Sen jälkeen vesi ja sitruunamehu. Jälleen sekoita. Lopuksi keltuiaiset sekä voi ja liedelle. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Se myös sakeentuu hyvin nopeasti, joten ole valmiina kaatamaan pohjan päälle.

Valmista marenki. Vaahdota kunnes marenki on kiiltävää ja "jämäkkää". Pursota tai levitä piirakan päälle ja uuniin. Jokin 5min on sellainen passeli, mutta uunista riippuen paista kunnes marenki on saanut väriä pintaan. Nauti samana päivänä, marenki tuppaa "hikoamaan", jos sitä säilytetään jääkaapissa pitkään.

Tosiaan molemmat ovat sellaisia, ettei niitä pilkuntarkasti tarvitse noudataa. Helppoja ja nopeita tehdä, puhumattakaan mausta. Nämä on molemmat sellaisia omia luottotuotteita, joita tekisin varmasti vielä useammin, mutta pitäähän tässä hommassa joku roti olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!