maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mitä festareille mukaan?

Hellurei, kotiin on selvitty ja hyvät yöunet nukuttu ihanassa, omassa sängyssä. Ai että sitä osaakin kolmen päivän telttailun jälkeen arvostamaan sellaisia asioita, kun suihku, pehmeä sänky ja kylmä juotava. Kuvaläjäys postaus on Ruisrockista tulossa, kun vaan saan kaikki kuvat koneelle asti, vähän muokkailtua ja seulottua. Joten palataanpas askeleen taaksepäin, torstaihin ja vähän siihen että mitäs pakattiin ja mitä näin jälkikäteen sanottuna kannattaa ainakin Ruisrock-festareille mukaan pakkailla. Minun mielipide siis kokemuspohjalta, joten en todellakaan sano että näin pitäisi tehdä. Mutta mennäänpäs sitten itse asiaan!

2.7.2015

Voin tässä jo heti sanoa, että lähtökohtaisesti minulla oli vaatteita aivan liian paljon, mutta samaan aikaan aivan liian vähän. Joten jälkiviisaana mitä vaatteihin tulee, suosittelen käymään asukokonaisuudet etukäteen läpi, katsoa mitä vaatteita pystyt keskenään yhdistelemään ja ennen kaikkea muistaa se mukavuus. Ja sitten vielä sen jälkeen miettiä kerran, että tarvitsenko tätä oikeasti. Niin, ja katsoa säätiedotuksia tuhaan tahtiin ja no, yleisesti ottaen muistaa se, että tulet nukkumaan teltassa, ulkona. Älä siis ota mukaan sellaista, joka ei tuohon sovellu. Vielä kerran, monipuolisuus kunniaan.

2.7.2015a

No mitäs sitä sitten oikein sinne laukkuun laitetaan? Vaatteista tulikin tossa vähän puheltua, enkä niistä lähde mitään "listaa" tekemään. Jokainen nimittäin tyylillään. Mutta sitten niitä muita asioita, jotka on kyllä hyvä pakata mukaan kun lähtee festareille telttailuhengessä. Te hotelleissa ja muutenkin sisätiloissa yöpyvät voitte nämä unohtaa.
Vessapaperi. Kyllä bajamajoja hoidettiin, mutta se paperi loppuu sieltä kyllä nopeasti. Huollot/siivoukset ainakin leirintäalueella olivat nimittäin joka aamu, mutta päivät ovat pitkiä ja ihmisiä paljon. Siispä vessapaperi-rulla kourassa tuli kyllä vessoissa käytyä. Ja onhan aina paperia hyvä olla mukana, jos pitää jotain pyyhkiä yms. Tai niistää.
Flip flop. Itse festareilla oltiin kyllä converseilla, mutta tuolla leirintäalueella niin ovat ihan välttämättömät. Vessaan, vesipisteelle, minne nyt ikinä pitikään mennä, niin kyllä paarempi vetäistä nuo jalkaan, kun alkaa niitä converseja jalkoihin vääntämään. Ja kotiin tultaessa oli pakko saada converset pois jalasta, niin näillä palailtiinkin sitten Helsinkiin. Hyvä valinta oli, jalat kyllä kiitti.
Kosteusliinat. Voi pojat, näitä ilman ei varmaankaan olisi pärjätty. Kädest sai pyyhittyä, naaman sai pyyhittyä ja sai edes jollain tapaan itsestä freshin näköisen. Muutenkin ovat elämässä vahvasti läsnä, mutta tuolla ne olivat kyllä elintärkeitä hygienian kannalta.
Aurinkorasva. Osui viikonlopulle kyllä sellaiset kesähelteet, että huhhu! Aurinkorasvaa tuli laiteltua ja kanniskeltua mukana. Hyvä niin. Eipähän palanut, mikä kyllä näytti olevan oikein kunnon trendi tuolla. Tuntui itsesäkin pahalta katsoa niitä tulipunaisia selkiä, jotka näyttivät juuri niin palaneilta, kun palanut iho nyt voi vain näyttää. Ollaanhan tuolla niin paljon kuitenkin ulkona, että tämä on pakollisuus.
+
Korvatulpat. Meillä ei kummallakaan näitä ollut, mutta emme me niitä olisi tarvinneetkaan. Melu on kuitenkin kovaa leirintäalueella yölläkin, joten se kannattaa ottaa huomioon. Kumpikin meistä nyt pystyy tarpeentullen nukkua melussa kuin melussa, joten vaikka siinä tulinkin vielä 4.00 aikoihin kuunneltua läheisen teltan pariskunnan riitaa, niin ei se estänyt siinä sitten nukahtamasta. Sama aamulla, kyllä siinä sai nukuttua niin pitkään kun vain pystyi, melu ei häirinnyt.
Jesari. Okei, tätä oli mukana, mutta emme sitä tarvinneet. Silti vahvasti suosittelen ottamaan mukaan, ihan vain senkin takia, että ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu. Ja yleensä jos jotain ei ole, niin sitä tarvitsee. Näin on kokemuksesta opittu kantapään kautta.

2.7.2015b

Tuota kassia ei kyllä tullut ikävä, tosin oli IKEA-kassi kaikista järkevin tapa roudailla noita majoitustarvikkeita ympäriinsä. Teltta, pressu, piknik-viltti, makuualusta, makuupussi ja tyyny joka ei vielä kuvassa ole, täyttivät tuon kassin kyllä aika hyvin. Täysillä kasseilla muutenkin mentiin, hyvä kun sai vetoketjun edes kiinni. Välillä tuntui siltä, että kassit hajoaa, mutta ehjinä ne saatiin takaisin perille. Mitä majoitukseen tulee, niin suosittelen kokoamaan teltan kerran ennen kuin lähdet reissuun. Me emme kumpikaan mitään teltan kokoajia ole ja oli varmasti näky kun sitä siinä rakentelimme. Saatiin siis teltta nopeasti kasaan ilman suurempia ongelmia, mutta olisi varmasti ollut paljon nopeampaa vähän harjoitella etukäteen. Ylpeitä kuitenkin ollaan, että teltta saatiin kasaan ja vielä ilman apuja. Ja muutenkin selvittiin tuosta reissusta. Tosin olihan sää siinä meidän puolella, eikä mitään ongelmia syntynyt. Mitä nyt telttaa piti välillä vähän korjailla.

4 kommenttia:

 1. Kiitos kysymyksistä! :-)

  Ihanan kesäinen tuo banneri ja huhhuh kun olet kirjottanut tähän postaukseen paljon tekstiä! Pisteet sille joka tuon jaksaa lukea (mä itse en ole lukia tyyppiä joten) :'D Hauskaa kesää sullekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sellaista se on välillä, että tekstiä tulee. Kiitos paljon ja hyvää kesää sinulle myös (: !

   Poista
 2. Oon kans sitä mieltä et tärkeintä asuissa festareilla varsinkin on se mukavuus. Mikään ei oo niin karmeeta kun olla koko päivä, ilta ja yö kauheen ihmismassan keskellä ja vielä kaiken lisäks vaatteilla jotka puristaa joka paikasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja festarit kun minusta on vielä sellainen paikka, missä voi nyt pukeutua täysin miten haluaa. Siellä ei kukaan ihmettele sinun asuvalintoja tai jos ihmettelee, niin sitten on kyllä väärän asiaan tullut keskittymään :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!