torstai 30. heinäkuuta 2015

Vaasa|Vasa

Hellou ja pitääkö minun jälleen aloittaa tämä postaus toteamalla, että en ole pitkästä aikaa täällä käynyt? Ainakin siltä tuntuu, että ei ole tullut ikuisuuteen postailtua, vaikka viimeksi täällä olin kuitenkin maanantaina? Niin siinä vain käy, että tästä tulee sellainen "tapa". Mutta siinä sitten olikin ne jaarittelut ja palataan taaksepäin viikkoa. Missäs sitä sitten on luuhailtu? No Vaasassa! Itseasiassa videota on tuosta reissusta tulossa, reissuta joka kesti vain pari päivää, mutta tuntui siltä kuin olisi ulkomaille lähtenyt. Tähän syynä 99% todennäköisyydellä on kyllä se ruotsinkieli, jota siellä kuuli oikein mukavasti. Muistutti vähän mielestäni Turkua ja taisin jolleki tokaista, että Vaasa on sellainen neliö kaupunki.

Blogi 2015

Töistä siis starttasi matka suoraan. Tai mitäs minä tässä valehtelen, eihän se siitä ihan suoraan lähtenyt. Kipaisin nimittäin siinä Ilonaa odotellessa viereisessä Hesessä, sillä vatsa ammotti tyhjyyttä. Ja Ilona oli hivenen aikataulusta myöhässä, minä super nälkäinen, joten olikin siinä sitten ruoat sopivasti tullut vetäistyä nassuun ennen kuin lähdettiin matkaan. Ah, että tykkään matkailla autolla! Kyydissä on vain niin mukava istua, musiikki siinä soi, näkee kuinka kaunis Suomi oikeasti onkaan ja mikä parasta, pääsee rauhassa jubailemaan. Tuli tuossa jo idea, että voisin ensi kesällä lähteä kiertämään autolla Suomea. Pitää vain löytää joku yhtä innokas mukaan lähtijä... Anyone?

Mennessä sää oli oikein suotuisa ja pian alkoikin sitä peltoa ilmaantua. Vähän siinä tuli vitsiä hetettyä, että Ilonalla odottaisi siellä kämpän pihalla sitten lehmät, laitumet ja muut. Olihan se jotenkin tosi maalaista maisemaa täynnä, kun Vaasaan ajeltiin. Aloin siinä itse jo ihmetellä, että missäs se kaupunki oikein on, kun takana oli peltoa, sivuilla oli peltoa ja edessä näytti olevan peltoa. No, kyllä siinä sitten kaarrettiin viimein enemmän kaupungin näköiseen paikkaan ja Vaasaassa sitten oltiin! Illalla, yhdeksän jälkeen. Väsyneitä oltiin. Avaimet käteen, kateellista ihastelua ja sitten ei kuin ruokaa metsästelemään. Käytiinkin siinä sitten Amarillon jäljiltä masut täysinä sitä itse yliopistoa ihastelemassa. Oli se aika koomista siellä keikkua yöllä, mutta hei, ei oltu ainoita! Joku muukin oli näköjään päättänyt tulla katsastamaan paikkoja.

Keskiiviikkoon heräiltiin rauhassa. Heitettiin väsynyttä läppää Ilonan omenapuusta, sanottiin heipät tuolle ihanalle kämpälle ja lähdettiinkin vaihteeksi ruoan metsästykselle. Tuo ihana caesar-salaatti vei kyllä kielen, ainoa miinus oli vain sen koko. Vähän olisi saanut olla isompi, vaikka tuota kanaa kyllä riitti. Paikka siis oli Kaffehuset August, mikäli joku siellä päin sattuu olemaan ja kiinnostaa käydä.

Takastullessa sitten satoikin oikein urakalla! Jouduttiin tienviereen pysähtymään, kun yksinkertaisesti ei nähnyt eteen sen sateen takia. Kuva ei todellakaan kerro sitä, mitä todellisuus oli. Tuossahan näyttää siltä, että olisi vain pieni tihkusade. Ainakin siihen verrattuna mitä oikeasti oli... Vähän siinä olisi itseä jännittänyt, jos olisin ollut ratin takana. Pakko sanoa vielä, että on kyllä hulluja kuskeja. Ajavat ihan järjetöntä vauhtia tuollaisella säällä, tekevät ihan itsemurha ohituksia ja ajavat perässä kiinni. Näköjään ne kaikki autokoulun opit ja hyvät tavat sekä itsesuojelu katoavat siinä iänmyötä...

30.7.2015a
//  Kamera:Olympus PEN mini E-PM2 // Toppi:BikBok // Housut:Cubus //

Tosiaan tuli tuolta reissulta minivideoita kuvattua,, joten ei kuvia niinkään. Video tulossa, kun sen saan editoitua loppuun. On tässä nimittäin itse kukin ohjelma sanonut itseään irti, joten taistelua on kyllä käyty. Mutta hei, mikä se on jos ei joutuisi vähän vääntämään? Ei mitään. 

Nyt vain Netflix päälle ja Frendit pyörimään. Katsotaan miten loppuviikolla sitten tuo aika menee. Lauantaina ainakin lähden Kuortaneelle leirille ja sieltä kotiudunkin sitten vasta maanantaina takaisin. Kone lähtee kuitenkin mukaan, mutta taitaa se vapaa-aika mennä ihan työjuttuja tehdessä. Sateesta huolimatta huippua viikkoa kaikki!

P.S Ketä muuta alkaa koulun alku vähän jännittämään?
Täällä on ainakin yksi käsi ujosti pystyssä...

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalta reissulta :) Itsekin tykkään matkustella pitkin Suomea auton kanssa, ois ihan mahtavaa päästä joku päivä ajamaan Lappiin ja siitä Ruotsiin tai Norjaan. Sillä matkalla näkis vaikka mitä! Ja nuo sadekuurot on ihan kamalia ajaessa! Kun ei oikeesti näe eteensä yhtään ja vauhti hiljenee yli puolella, niin silti porukka vetää 140km/h ohi. Voisko hei vähän miettiä, ei sinne kotiin niin kiire voi olla..

  Ja kääk muakin jännittää koulu kyllä ihan tuhottoman paljon! Oon pitänyt välivuotta nyt ja kuukauden päästä alkais uus koulu. Pelottavaa D: Mut ehkä se siitä, kun tutustuu vähän ihmisiin ja muutenkin :D Mukavaa viikkoa sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, ihanaa että löytyy joku muukin, jota kouluun palaaminen jännittää! Ja juuri tuollaiset pitkät roadtripit on vain niin parhaita (: Just jossakin Ruotsin ja Norjan puolella voisi hyvin käydä tuolla reissulla piipahtamassa...

   Poista
 2. Mitäs näin muuten tykkäsit Vaasasta kaupunkina? :) Sielläpäin tulee usein pyörittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tykkäsin! Jotenkin oli sellainen ihan oma paikkansa ja varsinkin näin kun osui aurinkoiset säät meille niin oli kyllä mukavaa. Sellainen kesäkaupunki, jonne varmasti tulee nyt mentyä paljon useammin (:

   Poista

Kiitos kommentistasi!