perjantai 16. tammikuuta 2015

Lempisarjat

Viikko melkein pulkassa, viikonloppua vaille valmis. Viikon pisimmät työpäivät edessä päin siis, mutta ei anneta sen nyt menoa haitata. Nyt onkin aika vähän esitellä minun lempisarjoja joita seurailen tai olen joskus seuraillut. Ja kaikki tämä ihan vain sen takia, kun tässä yhtenä päivänä pohdin, että mitäs sitä tekikään silloin ennen kun ei tuota Netflixiä ollut. Jaa'a, se on aika hyvä kysymys... Mutta siis itse aiheeseen, eli lempisarjoja.

Olen vähän vaihteleva ihminen mitä tulee moniin lempiasioihin. Myös sarjoissa on tällaista vaihtelevuutta. Kuitenkin on viisi sarjaa, joita olen katsonut uudestaa, joiden katsomista ei vain voi lopettaa. On niissä sitten hyvä juoni, helvetin kuuma (mies)näyttelijä tai sitten muuten viihdyttävä, on niihin jääty koukkuun. Moni varmasti jakaa tämän saman tunteen, kun ei vain voi lopettaa katsomista.


Hyvä aloittaa ihan siitä perinteikkäästä, monia koukuttavasta Frendeistä. Ai että, montakohan kertaa ne on kahlattu läpi? TV:stä ovat lukuisia kertoja tulleet uusintoina ja nyt Netflixissä taitaapi olla kaikki tuottarit. Tietenkin ne oli aloitettava tuossa jokin aika sitten alusta ja nyt taidankin olla melkein 7 kausi katsottuna...
Eli Frendejä katselen enemmänkin ajankuluksi, silloin tällöin, eikä hirveää tarvetta ole katsoa koko tuottari putkeen. Vaikka nopeastihan siinä jakso jos kymmenen hurahtaa peiton alle käpertyneenä. Suuri kiitos siitä, että tutustuin Netflixiin lähemmin vasta kirjoitusteni jälkeen... Ei apua mitä siitäkään olisi sitten tullut.


Toinen vastaava sarja on tietenkin mikäs muukaan kuin How I Met Your Mother! Kuinkakohan pitkään Iida ja Annis tuosta sarjasta minulle puhui, ei mitään tietoa mutta pitkään. Kesti yllättävän kauan, että katsoin ensimmäisen jakson ja no, se olikin menoa sitten. Vetää vertoja Frendeille, mutta vähän ehkä eritavalla, eri aikakauden huumorilla. Jutut ovat kyllä niin hyvin oivallettuja, että naurattaa joka kerta samat vitsit. Ainoa mikä minua ärsyttää on se, etten ole löytänyt hyvää paikkaa katsoa tuon viimeisen tuottarin. Koneelleni en nimittäin haluaisi mitään latailla. Vinkkejä?


Seuraavaksi siirrytäänkin vähän draamatäytteisempään. Gossip Girl. Tarviiko oikein muuta edes sanoa? Sarja, jota katsoin jo kauan sitten TV:tä (tai kaukaiselta se ainakin tuntuu....), mutta johon nyt uudestaan hurahdin. Ja sitä onkin sitten ahmittu oikein kunnolla. Montakohan jaksoa on tullukin iltaisin katsottua putkeen. Vastaus on monta. Hyvin monta. Tässä nimittäin yksi niistä, jonka katsomista en vain voi lopettaa. Jokainen jakso jää kuitenkin niin ärsyttävästi, että pakko nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja sama uudestaan. Pam, kierto valmis!


Koska olen vähän tällainen "vastakohdat kiehtoo"-ihminen, joten vähän tyylin vaihdos. Draamassa pysytään edelleenkin, suhde koukerot vain kieroutuu ja kaikki on yhtä sekamelskaa. Eikä edes hallittua sellaista. Kyseessä on mikäpäs muu kuin Game of Thrones. Pari jaksoa kestää päästä sisälle, mutta katsokaa. Suosittelen, suosittelen, suosittelen. Sanoinko vielä että suosittelen.

Mutta aika järkkyä materiaalia kyllä välillä, että tulee siinä mietittyä vähän käsikirjoittajien mielenterveyttä. Kuitenkin niin koukuttava sarja, mutta juttuhan on niin, että minulla on tähän vähän sellainen viha-rakkaus suhde. Nimittäin oli loistava sivu jolta katsoin ja arvatkaa vain lakkasiko se toimimasta? Voi kyllä. Nyt siis ollaan vähän turhautumisen rajamailla, yritän saada toimintaan. Niin lähellä oltiin jo loppua, että pakko nähdä loppuun. Kuitenkin pakko tämän ympäripyöreän hehkutuksen jälkeen sanoa, että ei välttämättä avaudu ihan kaikille. Tai ole kaikkien mieleen. Sarja on kuitenkin sellainen, että sitä joko rakastaa tai vihaa. Mielestäni välimuotoa ei ole.


Vähän samoissa aiheissa pysytään. Kyseessä on loppuhuipentuma. Minun ehdottomasti lempisarjoistani, sarja, jonka kahlasin kokonaan viikossa. Viikossa siis katsoin koko sarjan. Ja kyseessä oli normaali viikko ja hetkinen, olin vielä koulussakin. Ei siis mitään että olisin himassa toljotellut Netflixistä. Ehei, kävin koulussa ja töissä. Ykkössarja. Tudors.

Sarja vain koukutti. Yksi syy oli kyllä Henry Cavill, ah *sydänsilmäinen hymiö*, mutta myös juoni ja se historian luoma kiehtovuus jättivät koukkuun. Ylipäätänsä kuinka joka jakso tapahtui jotain ja näyttelijät vain sopivat paremmin kuin hyvin rooleihinsa. Se haikea olo joka oli kun viimeinen jakso loppui. Se kuinka jokin hahmoista kuoli. Se kuinka jotain vihasin.Olen sanonut täälläkin kuinka aina elokuvissa elän täysillä mukana. Koukuttavat sarjat eivät todellakaan ole poikkeus. Ehei, täysillä niissäkin eletään. Vetävät ihan mukaansa, pois omista huolista ja arjesta. En vain ymmärrä ihmisiä jotka voivat nukahtaa kesken elokuvan. Tai sitten minulla vain on ollut tuuria, ettei ole tullut katseltua sellaisia leffoja, jotka eivät millään kiinnosta. Mutta olenkin ehkä sellainen "leffahoro", tuntuu että kuului elokuva/sarja mihin genreen tahansa saan kyllä itseni siitä kiinnostumaan. Kauhu tuleekin sitten erikseeen, niitä en katso, vältän kuin ruttoa. Tähän kuuluvat myös pelle-elokuvat sekä tietenkin Lumikki ja 7 kääpiötä, jota en ole muuten vieläkään uskaltanut loppuun asti katsoa, kiitos noidaksi muuttuvan kuningattaren...


Mutta tosiaan, muitankin sellaisia lemppareita löytyy. Nämä viisi kuitenkin sellaisia, jotka ovat aina hilluneet mukana, eivätkä taida koskaan oikein haihtua kuvioista. Niitä vain jaksaa katsoa, uudestaan ja uudestaan. Kuitenkin voipi olla, että vaikka vuoden päästä onkin ihan uudet suosikit ja näitä ei jaksa edes ajatella. Okei, ketä minä oikein huijaan, eihän se niin tule olemaan. Eiköhän se ole jo nähty...

Joten Netflix auki ja pari jaksoa vielä Gossip Girlia ennen kuin menen nukkumaan. Niin ne illat vain nykyään menee, muuten pohtii koko yön, että mitä seuraavaksi tapahtuu. No ei nyt sentää. Vai...?

Löytyykö samoja lempisarjoja? Onko teillä jotain ehdotonta suosikkia, jonka kahlaatte hetkessä läpi eli johon olette täysin koukussa?

5 kommenttia:

 1. Mäki "vältän kauhua kuin ruttoa" XD Viime vuonna tuli katottua sellasia loistosarjoja kun The Office (US), Parks and Recreation ja Orphan Black. Kaks ekaa komedian puolella ja viimenen sellasta scifi-draamaa. Ja arvaa vaan minkä sarjan mäki kattelin muutamassa päivässä lomalla (GOT♥♥♥♥) t. netflixin himokuluttaja (aka pannukka :))

  VastaaPoista
 2. ooo ja vielä pitää lisätä Downton Abbey!!!taitaa löytyä ihan suomen netflixistä nykyään, ihan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kelannu tota Orphan Black et kandeisko kattoo, nii salee pakko alottaa... Hihii (:

   Poista
 3. Mä oon niin jäljessä näiden kaikkien sarjajuttujen kanssa kun vasta hankin Netflixin, mutta How I met your motheria ja Tudorsia oon joskus miettinyt että pitäis kattoo. Gossip girl on katsottu ja se oli musta jokseenkin vähän ärsyttävä (koukuttava tosin) mut Game of Thrones on ihan lemppari! Just saatiin katottua Twin Peaks poikaystävän kanssa ja se oli kyllä positiivinen ylläri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mullakin tuollainen viha-rakkaus suhde tuohon Gossip Girliin, mutta koukuttava mikä koukuttava. Twin Peaksia olen miettinyt, ehkä se sitten seuraavaksi....

   Poista

Kiitos kommentistasi!