keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Cyprus


Hrrr, olipas kylmä vastaanotto Suomella eilen, kun saavuttiin koneella 15.00 aikoihin Helsinki-Vantaa lentokentälle. Aamulla kun oli sieltä Kyprokselta lähtenyt, oli asteita ollut se 26 ja no, ei ihan vastannut samoilla mitoilla Suomen tarjonta. Mutta siis itse matkaan, sehän tämän postauksen aihe onkin.

IMG_20140610_051521

Lähtö oli melko aikainen, kone lähti kohti Kyprosta, Pafosta siinä 6.00 aikoihin. Hirveästi ei porukkaa kentällä ollut, mikä toisaalta oli ihan mukavaa, kun ei tarvinnut hullusti jonottaa. Jonottaminen tavaramäärän kanssa ei ole oikein mukavaa, alkaa jotenkin ahdistaa. Ja sitä tavaraa jotenkin oli, vaikka eihän mukaan oltu pakattu, kun shortseja ja toppeja sekä tietenkin biksuja pääasiassa.

cy14

Aurinkomatkojen kautta oltiin matka hankittu, joten lennon hoiti Finnair ja ruoat kuuluivat mukaan. Ihan hyvä homma, sillä tosiaan kun lähtö oli niin aikainen, niin oli se aamupala jäänyt syömättä. Ruoka upposikin aika nopeasti ja muutenkin lento tuntui menevän suht sujuvasti. Pian oltiinkin Kyproksen maalla ja ai että ikkunasta näki jo ulos, kuinka lämmin ulkona oli.
 
cy14a

Ajaessa bussilla kohti hotelleja näki kyllä aikalailla maata. Ensinnäkin vasemmanpuoleinen liikenne ja muutenkin huhhu kyproslaisten ajotapa. Vähän siinä kyllä mietitytti, että mitenköhän tästäkin tulee, kun vaikutti siltä, ettei heillä mitään liikennesääntöjä olisi. Viidakonlait näytti olevan, kuten Rodoksellakin oli ollut. Ei siis todellakaan mitään auton vuokrausta, ehei. Tiet olivat myös todella kapeita, monissa paikoissa yksisuuntaisia ja liikenneympyröillä ei oltu säästelty. Mutta se siitä Kyproksen liikenteestä.
 
IMG_20140611_151651

Asusteltiin Paphos Garden nimisessä hotelli/huoneisto hotellissa. Oli pienoinen ihmettely, kun paikalle saavuttiin ja tajuttiin, että kuinka iso se hotellin alue oli. Aivan kuin pieni kylä.
Hotellia voi lämpimästi suositella, henkilökunta oli todella ystävällistä, huoneet perussiistejä, keittiö juuri uudistettu ja ilmastointi toimi. Mitä nyt kerran vessa vähän reistaili, mutta ei ollut mitään muuta ongelmaa. Myös jotenkin koko hotellin ilmapiiri oli todella hyvä, ihmiset olivat ystävällisiä ja jäi vain niin hyvä olo koko paikasta.
 
cy14b

Aamupala varsinkin oli aivan loistava suhteessa siihen, että hotelli oli 3tähden hotelli. Kaikkea löytyi, paitsi lettuja, mutta suklaamurot ajoivat aika hyvin asiansa. Hedelmiä löytyi myös, mutta valitettavasti kuvaan ei mahtunut enempää. Aamupalaa ei voinut kuin kehua! Oli lämminruoka tiskiä, tehtiin omanmaun mukaan omeletteja, oli erilaista leipää ja huhhu vaikka mitä!

cy14c
//Toppi: BikBok/ Farkku shortsit: Hollister/ Kengät: Nike Free5.0/ Kangaskassi: Monki//
//Koska en osaa olla normaali...//

Ei se loma onneksi ihan löhöilyksi mennyt, vaikka kröhöm, aika lähellä olikin. Tuli siinä käveltyä jonkin verran ja käytiinkin kauppakeskuksessa. Kings Avenue oli paikka nimeltään  ja oli se aika positiivinen yllätys, ainakin minulle. Kauppoja oli melko paljon, tai no siltä se aluksi tuntui, mutta kyllähän ne melko nopeasti tuli käytyä läpi. Perus Bershka, Zara, Pull and Bear, Tally WEiJL, Mango, Accessorize... löytyivät ja kyllähän siellä rahaa sai kulumaan.

cy14d
cy14e
cy14f

En toki kiellä, tulihan siellä auringossa loikoiltua. Altaita oli hotellilla kolme, kaksi ulkona ja yksi sisällä. Paljon aikaa tuli kyllä vietettyä siinä hotellin pääaltaalla ja hyvähän siinä oli loikoilla. Pahimpina auringonpaisto aikoina, ei kyllä auringossa oltu, onneksi oli paljon varojaja sekä puita, joiden alla pystyi olla varjossa pahimman ajan. Myös se, että allas oli aivan edessä oli ihan vain plussaa, sillä sinne pääsikin sitten hyvin viilentymään.
 
cy14t
cy14g cy14h cy14k cy14q

 Ruoka ei ollut aivan niin paljon halvempaa, kuin oltiin ajateltu, mutta kyllä melko halvalla syötiin. Ruoka oli sellaista perus etelänloma ruokaa, mutta tulihan siinä paikallista ruokaa mezeä maistettua. Vähän huonosti siinä kyllä kävi, kun Marjutilla meni ruoto ruokatorveen jumiin ja siitä sitten yöllä lähdettiinkin sairaalassa käymään. Seki siis nyt koettu, mistään  vakavasta ei ollut kyse ja hyvin selvittiin. Oli tosin sellainen kokemus, ettei sitä ehkä uusiksi haluisi kokea kylläkään...

cy14i cy14j cy14v
cy14m cy14x
//Koska ruoka...//

Meressä ei käyty uimassa ja rannallakin käytiin vain kerran. Ei vain oikein innostanut, ehkä ne allastuolit olivat vain niin mukavia. Tai sitten se huoneen sohva... Hehe.
Toisaalta ranta oli melko pieni ja tuolit olisi maksanu, niin mitäpä sitä turhia. Lomalla kun oltiin niin turha sitä yhtään enempää liikkua.
 Kuitenkin rannalla siis käytiin kävelemässä ja vähän kuvia napsimassa. Ihana tuuli siellä tosin oli, joka helpotti hieman sitä lämpöä jota tosin nyt kaipailen niin kovasti.
cy14o
cy14p

Käytiin parisen kertaa käymässä Pafoksen satamassa vähän kävelemässä sekä shoppailemassa. Ei silleen että kovat shoppailu mestat siellä olisi ollut, mutta kuitenkin olihan siellä perus krääsäkauppoja astetta parempina. Kyllä, sellaisiakin on.
Osuttiin jotenkin Marjutin kanssa siihen kuuminpaan aikaan siellä käppäilemään, joten melkoista urheilemista se kyllä oli...
Matkan varrella löytyi Starbucks joten olihan sitä pakko virallinen kuva ottaa. Ihan vain sen takia, koska Starbucks...

cy14r IMG_20140614_115532 cy14y
//Aurinkolasit: Gina Tricot/ Hapsutoppi: H&M/ Farkkushortsit: Hollister/ Kengät: Nike Free 5.0/ Nahkalaukku: Ruotsi (saatu)//

Kaiken kaikkiaan loma oli aivan loistava. Juuri sellainen mitä tarvitsin ja juuri sellaisessa seurassa mitä kaipasin. Kiitos siis tälleen kornisti Marjutille, sillä sairaala reissukin mukaanlukien matka oli loistava. Koko tunnelma oli vain hyvä ja voin Kyproksen Pafosta lämpimästi suositella varsinkin jos haluaa vain rentoutua. Eli ei mikään viinan läträys matkakohde, ne on ne muut paikat.

cy14s IMG_20140616_194900 cy14l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!