tiistai 21. maaliskuuta 2017

There has never been a sadness that can't be cured by Breakfast food

20.3.2017 20.3.2017a

Meidän taloudessa on totuttu siihen, että aamupala napataan nopeasti suuhun, syödään kiireellä tai jätetään syömättä. Huonotapa, ei näin. Pienenä puolustuksena kuitenkin se, että aamulla on aina kiire ja itse haluan käyttää sen viimeisenkin 5min nukkumiseen, jos vain on mahdollista. Toisin on kuitenkin viikonloppuisin! Viime sunnuntaina tulikin siinä heitettyä ilmoille ajatus brunssista. Kello oli kyllä jo niin paljon, ettei brunsseja enää ollut. Ei siis auttanut muu kuin hypätä autoon ja lähteä ostamaan brunssitarvikkeita.

Molemmilla oli samat ruoat mielessä, joten pienoisen poikkoilun seurauksena kerättiin kamat kasaan. Croissanttia metsästeltiin ja hiukan varovaisesti ehdotin Inkalle täytettyjä, joita joskus kotona äiti oli tehnyt. Aika epäileväinen Inka oli, mutta vakuutin, että ovat hyviä. Ja taisivat olla, sillä tänään kuului pienoinen valitus siitä, kun noita croissantteja ei enää ollut.

Mitä sitten voikaan loihtia noita croissantteja? Niin helposti ettei kokkaus/leivontataitoja tarvita! Tarvitset vain valmista croissantti-taikinaa (tai jos haluat leveillä ja aikaa on, voit sen tehdä myös itse!), haluamaansa tuorejuustoa sekä leikkelettä. Meillä oli käytössä laiskoina valmistaikina, ruohosipuli tuorejuustoa ja kalkkunaa. Tuorejuustoa levitetään valmiin taikinan päälle, kalkkuna siihen ihan reunaan ja sitten vain rullaamaan leveämmästä reunasta kapempaan. Uuniin 180-200astetta ja n.12min. Kannattaa antaa hetken jäähtyä, sillä tuorejuusto tekee sisuksesta todella kuuman. Tätä kannattaa myös kokeilla porolla ja cheddarjuustolla. Ainakin me aiotaan kokeilla seuraavan kerran tällä yhdistelmällä.

Näiden kanssa tietenkin oli saatava pekonnia, munakokkelia sekä salaatti. Kanaa meillä kuluu todella paljon, joten haluttiin jotain vaihtelua. Minun teki hirveästi mieli noita jokiravun pyrstöjä, joten niitä oli sitten vain pakko saada. Jälkkäriksi tietenkin napattiin vielä Arnold'sista molempien lempparimunkit. Oli kyllä täyttävää ja hyvää! Vähän näytti lautasella olevan ruokaa, mutta maha oli aivan täynnä kun töihin sitten olikin aika lähteä.

Jotenkin tällaiset pienet "hemmottelut" tekee vain todella hyvää itselleen. Aikaakaan ei mene niin paljon kuin luulisi, joten näitä voisi hyvin tehdä useammin! Tosin jos näitä liian usein tekee, niin katoaahan siitä se loistokkuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!