torstai 21. toukokuuta 2015

HKI-TKU-HKI

Hui, viikossa ollaankin jo yli puolessa välissä ja kauden viimeiset kisat ihan nurkillaan. Perjantaina onkin lähtö kohti Kuopiota, joten henkistä valmistelua bussissa istuskeluun. Siellä sitten vietelläänkin vähän viikonloppua kisojen ja tuomaroinnin merkeissä. Sitten kausi pulkassa ja kohti uutta kautta! Mutta palataanpa taaksepäin.

Turkuun tuli lähdettyä pienelle hermolomalle ja ah että oli ihanaa päästä sinne Marjutin hoiviin. Sai kyllä paljon asioita pään sisällä selvitettyä. Niin ja olihan siinä maanantaina pääsykokeetkin! Helsingissä siis ja ennen lähtöä kävin sen tekemässä. Eipä niistä sen enempää... OnniBussilla mentiin ja en voi kyllä liikaa sitä kehua. Minusta ainakin toimii tosi hyvin ja hinta on kyllä bueno. Nytkin tuli lipuista maksettua 5e/kpl. Eli ei paha, ei todellakaan verrattuna esim. junalippuihin. Turussa meitä odottikin sitten aika sellainen sateisemman puoleinen sää. Se ei kuitenkaan estänyt kaupoissa kiertelyä. Ja onneksi kaupat nyt sijaitsi saman katon alla, niin eipä se sadekaan haitannut. Ja hyvähän on se sadepäivä tuommoiseen kuluttaa, eipähän mene auringot hukkaan.
 
20.5.2015 20.5.2015a

Kaupassa käytiin hakemassa pizza tarvikkeita. Kyllä siinä oli nälkä ehtinyt tulla kaikessa kiertelyssä joten ei muuta kuin pizzojen tekoa ja uuniin. Oli kyllä hyviä, vaikka ei mitään ihmeellisiä aineksia pizzoihin laitettukaan. Kyllä vain ne kotitekemät on hyviä, tosin en tiedä voiko näitä pizzoja kotitekoisiksi laskea, kun pohja on ihan kiltisti noukittu pakastehyllystä. Mutta tarpeeksi lähelle. Tosin kyllä se Ristoranten Mozzarella pizza on vielä toistaiseksi täysin voittamaton.

Muuten ilta kului ihan vain jutellen ja kyllä se pään selvittämminen on sellainen asia joka jokaisen täytyisi tehdä aina välillä. Eihän kännykänkään muisti loputtomiin kestä. Sekin on tyhjennettävä. Joten mieli tyhjänä tai ei nyt tyhjänä, mutta asiat selkeämpinä startattiinkin aurinkoiseen tiistaihin. Oli kyllä aivan edellisenpäivän vastakohta tuo sää. Siitä inspiroituneina lähdettiinkin ihan kävelemään vaan. Ja kyllä sitä lämmintä oli ainakin paikoitellen. Jokivarressa kun vähän tuulini niin viileäksi kävi, mutta onneksi oli huivi mukana jonka sitten vain kiedoin ympärille. Tuli myös ensimmäiset kiskajädet minulla ostettua! Tärkeä merkki sekin aina kesästä.

20.5.2015c
20.5.2015d

Siinä sitten istuskeltiin jädejä syöden ja tulevasta kesästä puhuen. Ja siinä kyllä tuli sekin asia taas tajuttua (tällein ajoissa), että kohtahan on jo YO-juhlia. Mihin oikein se vuosi taas meni? Kun ei tuota koulua ole, niin ei jotenkin osaa hahmottaa tuota vuoden kulumista. Kun muilla on hehkutusta 2 viikon koulusta jäljellä ja itse on vaan että öö tänään on kyllä keskiviikko. Mutta niinhän se menee ja peukkuja pystyssä pitelen että minäkin pääsisin ensivuonna näiden kesäloma odottajien joukkoon. Se nähdäänkin sitten siinä kesä-heinäkuussa. Sinne asti pitää vielä jänskättää....!

20.5.2015b

Nälkä alkoikin siinä sitten pikkuhiljaa painaa, joten ei muuta kuin roskat roskiin ja kohti ruokapaikan metsästystä. Blanko nyt siinä oli viime kesän seurauksena mielessä, mutta koska lounasaika oli mennyt jo umpeen, niin kyllä se hinta on sellainen että spessumpaa tilaisuutta täytyy odotella. Joten kierreltiin siinä, mutta koska ei oikein mikään paikka napannut, suunnattiinkin Kauppahalliin. Sushille! Ja oli kyllä I S O J A. Tilattiin kolme makirullaa eli yhteensä tuli 30 palaa. Ja kyllä viimeisten palojen kanssa sai taistella... Voitto tosin meille ja siitä sitten alkoikin jo olla aika talsia kohti takaisin Marjutin kämppää. Illalla palasinkin kotiin ja melko väsyneenä tulikin sitten nukahdettua. Vaikka tykkään tuollaisista reissuista paljon, niin kyllä se on ihanaa palata omaan sänkyyn nukkumaan. Varsinkin väsyneenä.

2 kommenttia:

  1. Voi jehna mitä ruokakuvia, nam! Ja huh, aikamoinen saavutus tuollaisen sushimäärän tuhoaminen :D Ihan pitää hattua nostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, oli se kyllä sellanen suoritus että huhhu.. Mutta niin hyvää että pakko oli syödä (:

      Poista

Kiitos kommentistasi!