keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Yllyttelyä Ruotsin laivalla

Tuossa tosiaan jo maanantaina Suomeen kotiuduttu, mutta väsymys tässä painanut, joten kone ollut auki vain Game of Thronesin katsomista varten. Työjuttujakaan en ole tehnyt, mutta nyt sitten pakko oli alkaa palata arkeen. Vielä viimeisiä pinnistelyjä ennen lyhyttä lomaa, tosin loman aikana taitaapi mennä vähän opiskeluksi, kun koulutus alkaa. Mutta nyt vähän tuosta pikaisesta ruotsin reissuta.

Lähdettiin siis lauantaina ja tultiin takaisin maanantaina. Perus maissa käyvä risteily siis. Tai ei niin perus itseasiassa, sillä porukasta löyty joka lähtöön ihmisiä ja pakko kyllä sanoa, että takastulo matkalla laiva kyllä heilui aika kiitettävästi. Nolostelematta voin sanoa, että tuli siinä vessassa maattua, mutta en oksentanut (kärsin oksennuspelosta...sekin).

Kuvia ei oikein tullut otettua. Ajattelin jotenkin että niitä olisi siinä räpsinyt, mutta ei vain jotenkin tullut otettua. Ehkä se, että tunne kotiin paluusta sai olemaan vähemmän turisti. Siltä nimittäin tuntui kävellä sieltä satamasta sinne keskustaan. Parin vuoden takainen koulun Tukholma reissun jäljiltä kaupunki aika hyvin hallinnassa.

Untitled

Buffetti kuului tietenkin tälle laivareissulle, mutta pakko sanoa, että Viking Line veti kyllä vähän pohjat... Nimittäin puuttui kokonaan ranut, joita olin odottanut ja muutenkin tarjonta aika laihaa. Ymmärrän toki, että joulu tuloillaan ja paljon jouluruokaa, mutta silti olisi voinut vähän muutakin olla. Mutta kyllähän siinä masun sai täyteen kun tarpeeksi santsasi sitten niitä muita ruokia, nimittäin nirsoksi en itseäni sanoisi, joten ruokaa mitä syödä löytyi kyllä.


Untitled

Tukholmassa sää oli onneksi hyvä, kylmä, mutta muuten aurinkoinen sää ja ihan mukava siinä oli kävellä vanhan kaupungin läpi kohti ydin keskustaa. Ihmisiä oli kyllä sunnuntaina paljon liikkeellä, varmasti tämä joulu saanut lahjaostoksille. Kuitenkaan sellaista tungosta ei onneksi ollut, en oikein pidä siitä kun kaupat aivan täynnä ihmisiä ja niitä vain tunkee joka rööristä. Pidän enemmän tyhjistä kaupoista jossa oikeasti voi katsella rauhassa ilman että joku tuuppii kokoajan. Tämän jouduin kuitenkin valitettavasti kokemaan Victoria's Secret-kaupassa. Kauppa on muuten todella pieni, aivan kuin Köpiksen kentän kaupat. Ahdistuin.


Untitled

 Ei ihan sellaista shoppailu-fiilistä muutenkaan ollut, mutta eihän Tukholmasta tyhjinkäsin koskaan palata. Ostokset laitan sitten myöhemmin esille. Mutta siis kaupungista tuli nautittua, Frozen Yogurtia syötyä ja Burger Kingissä masut täyttämässä. Oli kyllä noi Frozen Yogurtit niin hyviä, ai että! Suomeen tuollainen kunnon kiitos. Makuja löytyi ja noita täytteitä tai miksi niitä päälisiä nyt kutsutaan myös. Oli oikeasti sellainen valinnan vaikeus, mutta ah, niin hyvää oli. Ei vedä kyllä Suomen vastaavat paikat vertoja.

Untitled

 Ja sitte tietenkin olihan sitä yksi vedonlyönti pistettävä pystyyn. Nimittäin Juda, joka ei kalaa syö ollenkaan ja muutenkin ruokien suhteen nirso, oli koko reissun vetänyt krutonkeja sekä nakkeja. Niinpä sitten yllyttäjänä sanoin, että söiskö hän 15e lautasen, jonka minä ja Mimmu kasattaisiin. Tuossa kuva lautasen lopputuloksesta. Ja Judahan söi kaiken, mutta ei sitä katsellessa kyllä nauruilta säästelty. Tuntuu kliseiseltä sanoa, mutta en oikeasti muista koska olisin nauranut niin paljon. Nauratti vain ja ei siitä meinannut tulla loppua ja täysin hintansa arvoista.

Mutta siis, joulufiilistä ei kyllä sieltä Ruotsistakaan oikein löytynyt. Eikä laivan buffapöydästä. Mutta onhan tässä vielä aikaa tasan viikko. Pakko kyllä jo tässä vaiheessa sanoa, että vuosi on vilissyt silmissä, paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua. Niistä sitten myöhemmin lisää, nyt Game of Thrones päälle ja suklaata nassuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!