maanantai 29. joulukuuta 2014

Flashback osa 2.

HUHTIKUU
Tuli muutos tähän tekniikan elämään, kun hommasin uuden läppärin. Edellisen kanssa pitkä taival tuli kuljettua, mutta oli uuden aika. Ja ai että, päivääkää en ole katunut. Tämä on vain puhdasta rakkautta ja huomaa kyllä, kuinka pidän tätä läppäriä kuin kukkaa kämmenellä. Tosin kävihän tälle tunarille niin, että oli kone tainnut minulla kaksiviikkoa olla, kun sitten tiputin sen. Enkä vain sirosti lattialle, vaan yläkerrasta olin tulossa ja eteisessä laatoitus aloitettu, mikä tarkoitti sitä, että lattiaan oli valettu betonia. No siihenhän somasti se sitten betonille tipahti, akku lensi ties kuinka kauan. Paniikissa sitten laitoin akun paikoilleen ja rukoilin että toimisi. Ja toiminut on. Huh.


Kuukauden sellainen "koskettava" hetki oli ehdottomasti junnu SM-pronssi. Kova työ palkittiin ja lukuisista loukkaantumisista huolimatta tytöt saavutti mitalipaikan. Ja oli se minun valmennus urani ensimmäinen arvokisa mitali kanssa.
Nyt on kuitenkin jäänyt vähemmälle tuon joukkueen valmennus, kun omat tytöt aloitti kilpailemisen. Mutta silti tärkeitä tytöt ovat ja kannustelen heitä kotisalilla sitten niin paljon kuin pystyn.

//Kuva: Instagram @iiitiis //

TOUKOKUU
 No itsekkäästi niin ensimmäisenä tulee mieleen tietenkin omat synttärit. Yksi pykälä saavutettu, kun ikää rapsahti se 20vuotta. Vanhus-sanaa kuulin vaikka kuinka paljon, osa vitsillä, osasta en edelleenkään ole aivan varma. Ikäkriisiä ollut, mutta nyt helpottaa. Eihän sitä vielä aikuinen ole, mutta ainakin lähempänä sitä.
Koska syntymäpäiväni on aina ollut siinä vapun tienoilla (vapun jälkeen heti), on niiden juhlinta aina ollut vähän sellaista pienimuotoista. Pitkään esim perheen kanssa juhlittiin nimenomaan vappuna syntymäpäiviäni. Sain kuitenkin täysin yllätyksenä juuri noilta vanhemmilta tytöiltä lahjan, joka on kyllä kultaakin kalliimpaa. Vaikka kännykkä vaihtuikin, niin kuori säilyy kyllä mukana koko loppu elämän. Ja kaverit veivät kaiken kukkuraksi vielä Hard Rock Cafeen syömään, joten vaikka viikko myöhässä, niin sitäkin tärkeämpää. Kun tosiaan en ole oikein ihmeellisyyksiin tottunut. Paitsi tulihan sitä järjestettyä "yllätys" kidnappaus minulle, kun 18 täytin. Ja 19vuotiaana oltiin Berliinissä, eli on ihan hyvin pärjätty ilman niitä megasynttäri-bileitäkin.

2014-05-05_02-47-23 2014-05-14_05-27-31

 Toukokuussa oli kyllä niin lämpimät säät joten kyllähän ne tässä hyvä nostaa esille. Varsinkin kun itse olen tällähetkellä vuorautuneena kahteen neuleeseen ja paksuun kaulaliinaan... Ja sittenhän oli sitä aivan säällittävää pääsykokeisiin lukua, kun tosiaan se motivaatio oli ottanut jo omaa lomaa aikoja sitten.
Käytiin pikkukoskella juhlistamassa Mimmun synttäreitä ja se jäänyt jotenkin mieleen. Ja ei, ei siksi että sankari oli melkein parituntia myöhässä ja nälkä oli tajuton, vaan jotenkin se huolettomuuden tunne, kesän alku. Kesällä kun minusta nimenomaan on parasta se, että vain istuskellaan ulkona ruokaa syöden hyvässä seurassa ja ei huolista tietoakaan. Aivan kuin olisi jossain omassa maailmassa.

Untitled 
//Kuva: Instagram @ jonnajanniina//

Omat ylppärijuhlat olivat kyllä kaksi muistettava/mainittava asia. Neljän vuoden opiskelut sain vihdoin päätökseen ja vaikka sinne todistukseen niitä floppeja mahtui, niin kyllähän niitä onnistumisiakin. Osasta ylitin itseni (kuten pitkän matikan M) ja osasta tuli sellainen riman alitus, että ei hyvää päivää. Päivä oli pitkä, uuvuttava ja minulle henkisesti raskas. Ei tullut sellaista oloa, että jep, uusiksi vaikka heti, mutta en silti siitäkään vaihtaisi hetkeäkään. Sillä aina on hyvää, vaikka vähän sitä pahaakin olisi. Hauska päivä johon mahtui niin itkua kuin naurua, mutta sellaistahan se on. Yhden etapin päätös.

yo1

KESÄKUU
Marjutin kanssa vietetty loma Kyproksella oli ehdottomasti sitä parasta ja mieleenjäänyt tuosta kesän ensimmäisestä kuukaudesta. Voi kun pääsisi vain sinne takaisin ja siihen huolettomuuteen. Silloin kun kaikki oli vain takana päin ja pystyi ajatella, no onhan tässä vielä vaikka kuinka paljon aikaa. Niin nopeasti mennyt aika, huhhu. Siellä sitä loikoiltiin, käveltiin ja syötiin sekä mikä tärkeintä, akkuja latailtiin ja pää tyhjennettiin. Eli eiköhän tämä tarkoita sitä, että kesällä viimeistään pakko päästä lämpöön. Niin se vain on.

cy14l

 Ja mitä olisikaan kesäkuu ilman juhannusta? Juhannus vieteltiin tosin hyvin sateisissa tunnelmissa, mutta eihän se meitä estänyt. Grillattiin, syötiin ja pelattiin beer pongia. Naurua riitti ja ruokaa myös. Ei siis annettu huonon ilman haitata, vaan hyvinhän sitä juhannusta pystyi kerrostalossakin sisällä juhlia. Eihän se kuitenkaan sama asia ollut, kuin juhannuksen viettäminen mökillä tai ulkomailla.

23.6.2014c

HEINÄKUU
Silloin kyllä reissailtiin ympäri Suomea. Milloin oltiin Tampereella koulutuksessa ja milloin kavereiden kanssa Turussa roadtripillä. Tuntuu ettei heinäkuussa tullut oikein ollenkaan oltua aloillaan, mutta sitähän se lomailu on. Matkustelua. Tai ainakin minulle se sitä tarkoittaa ja vaikka ei ulkomaille matkaisikaan, niin kyllähän Suomessakin matkustelu on sellainen oma kokemuksensa.

Niin ja ehkä yksi minulle isoimmista asioista, sillä suoritin vihdoin 2vaiheen autokoulussa. Siis se oli sellainen pylväs taas minulle että ei mitään rajaa. Nyt se huoli on poissa ja tuli vielä sellainen hyvä fiilis siitä muutenkin. Tuo ajaminen kun ei ole ehkä se ihan minulle helpoin asia siinä mielessä, että harvoin sitä pääsen tekemään... Mutta tuli kyllä itsensä ylitettyä ja hyvä fiilis jäi käteen. Sehän se tärkeintä on.
 
13.7.2014g
21.7.2014f

 Kuukaus kuitenkin kului hyvin tiiviisti MM jalkapalloa seuratessa. Ja tuo kaikki huipentuikin siihen, että finaali oltiin katsomassa Helsingin Sport Academy:ssa. Ruoka hyvää, seura hyvää, fiilis hyvää ja oikea joukkue voitti. Vieläkin ärsyttävästi jaksan ylpeillä siitä, kuinka oikeaan olin osunut. Liian paljon taitaa olla jalkapallosta tietäviä kavereita, kun heille tykkään siitä aina muistutella. Hehhe...

23.7.2014g

ELOKUU
Kuukausi alkoikin sitten heti leireilyllä Kuortaneella. Minun ja Inksun tyttöjen ensimmäinen yöleiri. Ja kyllähän meitäkin vähän siinä jännitti. Hauskaa oli ja naurut saatiin kyllä aikaiseksi. Tuli sellainen lähentymis fiilis tyttöihin ja niinhän se vain on, leirit ja kaikki matkat kasvattavat sitä joukkuetta. Meilläkin oli näin, joten ei muuta kuin lisää leirejä! Tammikuussa jo tulossa itseasiassa.

Elokuuhun mahtui muutenkin vaikka mitä. Oli Kristan kanssa kaivarissa ihan huippu päivä, piti mennä ulkoleffaa katsomaan, mutta ilma oli sen verran viileää, että päätettiin jättää välistä. Silti oli hauskaa kävellä pitkin keskustaa illalla ja silloin kyllä mielestäni näkee Helsingin kauneimmillaan.
Oli paljon muuttoa ja muutosta elämään. Maijan ja Mikon tuparit (olen edelleenkin aivan ihastunut heidän asuntoonsa "hymiö sydänsilmillä") ja Marjutin muutto Turkuun. Marjutin muutosta olin aika no, kauhuissani, mutta hyvinhän tässä ollaan pärjätty. Onneksi OnniBussi kulkee kätevästi halvalla, niin pääsee häntä moikkaamaan.
Tähän kuukauteen kuului myös rapujuhlia, Jeren synttäreitä sekä ALS-icebucketchallenge. Lämpimät säät jatkuivat vain ja niin tuntui siltä, että kesä vain jatkuisi. Eikä se paha asia olisikaan, vaikka lumi ihan kivaa onkin.
5.8.2014c 10557466_10154427513565224_6078414539732678287_n 20.8.2014 20.8.2014c

 Siinä onkin sitten toinen osa takana ja yksi vielä edessä. Hui, kuinka paljon vuoteen oikeasti mahtuukaan. Tuntunut nimittäin oikeasti siltä, että enhän minä mitään ole tehnyt. Ai en vai? Nytkin pitänyt rajata vain muutamiin juttuihin ja silti tuntuu että paljon on. Positiivista huomata, että ihan hyvältähän tämä vuosi näyttää näyttävän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!