tiistai 7. toukokuuta 2013

Amazing Race

Varoitus! Tiedossa paljon kuvia.


Keskiviikko 1.5

Keskiviikkona päätettiin käydä nähtävyyksillä. Syy: kaupat olivat kiinni. Meidän tapaan Saksallakin oli jonkinlainen "pyhäpäivä", liittyen työväkeen. Niinpä pyhitettiin päivä katselemalla eri nähtävyyksiä ja paikkoja.

Ensimmäinen etappi oli Checkpoint Charlie museo. Paikka oli ainoa ylityspiste, josta kuljettiin Länsi- ja Itä-Saksan välillä muurin erottaessa ne toisistaan. Kannattaa käydä! Pieni paikka, ei vie aikaa, eikä hinta ole mikään paha. Oliskohan ollut että 12-18 vuotialta veloitetaan 6,50e. Paikassa ei tosin saa kuvata, joten ainoa kuva mikä multa löytyy on otettu paikan edestä.


Olihan tyttöjen pakko saada ruokaa ennen seuraavaa etappia. Vatsan kurniessa, oli ainoa vaihtoehto pikaruoka. Burger King! Vatsat täyteen ja sitten taas pystyi meno jatkua (:


Suunnattiin Eläintarhaan, joka oli aivan Burger Kingin vieressä. Ja näköjään oli moni muukin ajatellut samaa... En ole ikinä nähnyt vastaavanlaista jonotuksen määrää. Mietittiin jo Kristan kanssa että pitäisikö vain suosiolla jättää väliin. Päätettiin kuitenkin jonottaa jonkun aikaa ja katsoa kuinka paljon edettäisiin. Ja edettiinhän siinä! Lipun myyjät hoitivat asiansa nopeasti ja sitten päästiinkin kuvaamaan niitä elukoita!


Eläimiä oli aivan älyttömästi! Kuvia on parisen sataa, mutta tänne laitan muutamia vain, sillä 200 kuvaa?? Ei niitä nyt jaksa katsoa. Sitäpaitsi moni on varmaan käynyt Korkeasaaressa? Joten miksi näyttää kuvia eläimistä, jotka moni on jo nähnyt? 
Niinpä laitan vähän erilaisten eläimien kuvia (: Osaa pääsi kuvaamaan läheltä, osa halusi olla piilossa. Kaiken kaikkiaan nähtiin kuitenkin paljon eläimiä ja alkoi se siinä hieman puuduttaakin nähdä niitä saman kaltaisia eläimiä koko ajan... Plus meillä ei ollut minkään näköistä karttaa ja toi paikka on aivan VALTAVA!


Oli meneillään hylkeiden näytös siellä ruokinnan yhteydessä. Keräsi aika paljon ihmisiä ympärille ja oli muutenkin todella viihdyttävää (:


Eläintarhassa oli paljon tuollaisia todella hyvin hoidettuja kulkuväyliä. Paikka oli siis tosiaan ISO, sitä ei voi kuvin tai sanoin kuvailla, täytyy itse kokea.


Olihan niistä kissoista pakko saada kuvia. Tässä ne on kollaasissa (: Kuten tosta häntä kuvasta näkyy, niin kirjaimellisesti oli noi petokissat kosketuksen etäisyydellä. (Ei niihin silti saanut koskea, eikä kukaan olisi edes uskaltanut!)


Eläintarhassa vierähti aika todella nopeasti. Ei muutakuin bussiin ja kolmannelle etapille. Amazing Race meininkiä, paitsi että meillä oli ehkä enemmän tietoa minne pitää mennä ja ei meillä mitään kilpailevaa paria ollut siinä vieressä stressaamassa (:

Madame Tussaudsiin suunnattiin. Ja siis.... sanat ei riitä kuvaamaan kuinka hienoja ja aidonnäköisiä ne on! Siis vahakabinetti, jossa julkisuuden henkilöistä on tehty nukenomaisia "veistoksia". Vaikka paikka oli melko pieni ja koska oltiin Berliinissä, niin siellä oli paljon  Saksan omia politikkoja/julkisuuden henkilöitä, joista minulla eikä Kristalla ollut hajuakaan, meni siellä aika oikein mukavasti (: Suosittelen vahvasti!


Siinä vieressä myytiin BubbleTea:ta, jotka sitten Kristan kanssa napattiin mukaamme. Kannattaa maistaa, on tosi hyvää!! Helsingistäkin löytyy siitä Kompassin yläkerroksesta. Sellainen pieni, mutta värikäs paikka kun kuljette kohti Rautatieasemaa sisäkautta (:

Lähdettiinkin siitä kohti hotellia, tosin tehtiin pieni kiertolenkki sieltä, missä eilen oltiin oltu shoppailemassa, eli lähdettin Madame Tussausta KaDeWen suuntaan. Oli pakko ottaa liikennevaloista kuva, ne on vain jotenkin niin huvittavia verrattuna Suomen asiallisiin kuviin...


Huomattiin että oltiinkin ihan Hard Rock Cafe:en vieressä! Koska mulla olisi seuraavana päivänä syntymäpäivä ja oltiin jo Suomessa puhuttu että mentäisiin sitä jotenkin juhlistamaan, päätti Krista käydä kysäisemässä kauanko kestäisi että päästäisiin pöytään.
Jouduttiin odottamaan, mutta katsottiin ettei aika niin paha ollut, joten päätettiin mennä baarinpuolelle ennen kuin päästäisiin pöytään. Drinkit saatiinkin pian ja ei niitä ehditty edes loppuunasti juoda, kun päästiinkin jo pöytään. Palvelua oli aivan loistavaa, en ole Suomessa missään, siis MISSÄÄN paikassa kokenut yhtä ammattitaitoista ja sellaista rentouttavaa palvelua. Ruoka saatiin nopeasti pöytään ja kokoajan pidettiin huolta siitä että kaikki oli hyvin.


Loppuun vielä päivän ostoksia, joita tarttui siinä matkanvarrella mukaan (: Ei mitään ihmeellistä, mutta silti sellaista ehkä "tarpeellista".


1.Musta  Eyeliner KIKO: 6,90e
2. Mintunvihreä Kynsilakka KIKO: 2,50e
3. Shottilasi BK Berlin Kaufhaus: 3,95e
4. Musta Muki Starbucks: 9,95e6 kommenttia:

 1. Hauska postaus taas ja ihan oot mun lempi bloggaaja :-)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos paljon positiivisesta kommentista (:

  VastaaPoista
 3. mitä söit Hard Rockissa? mukava postaus ja kivan paljon kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Macarony and cheese! Ah suosittelen, oli niin hyvää (: ja toi leipä, tulee nälkä vaa ajatellessa ;)

   Poista
 4. voitko tehdä postauksen jossa kerrot miten teet noita sun nutturoita? ne on aina niin hienoja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!